Last news in Fakti

25 Юли, 2017 20:00 4 123 1

Защо трябва да имаме доверие на интуицията си?

  • интуиция-
  • инстинкт-
  • помощ-
  • самопомощ-
  • следвам-
  • правилно
Защо трябва да имаме доверие на интуицията си? - 1

Всички ви казват да опитате, в ума си сте почти убеден, че трябва, но нещо ви пази да не го правите. Не скачате. Защо? Какво ви кара да останете на място? Ами, това е интуицията ви. Хората казват, че интуицията е изключително важна, когато взимаме решения. Въпреки многото хора, които ви казват, че трябва да направите нещо, има малък глас в главата ви, който ви кара да спрете. Какъв е този глас? И да му се доверите ли?
Отговорът е ДА. Всеки човек има нещо, наречено интуиция.

1. Защо да слушаш интуицията си?
Той ни казва, че има нещо, което сме пропуснали. Има нещо, за което не сме помислили. Сякаш сме оставили печката включена и не можем да си спомним. Ако интуицията ни казва, че нещо не е наред, трябва да ѝ обърнете внимание.

2. Науката зад това
Това чувство съществува още от времето, когато хората са живели в пещери. Тогава човешкият фронтален лоб не е бил развит достатъчно. Затова те са зависили от натрупаните спомени, за да оцелеят. Тогава се е развила интуицията при хората.

3. Слушай себе си
Интуицията се развива от човешкия инстинкт, който съществува в нас още преди да го осъзнаем. Помага ни добре, щом толкова много хора днес взимат решенията си именно слушайки интуицията си и успяват след това. Не казваме, че всички го правят, но определено е полезно!

4. Щастието и успеха
Никой няма да ти каже кое те прави щастлив по-добре от себе си, така че слушай интуицията си, когато ти казва кога нещо е добро за теб. Тогава го направи без значение какво другите ти казват. Но трябва да помниш, че интуицията ни подсказва за нещата, които се намират в близкото бъдеще. Ако взимаш дългосрочно решение си трябва време в размисъл, добре калкулиран подход и все пак, не пренебрегвай интуицията, когато ти говори.

5. Болест

В повечето случаи, хората имат тенденцията да омаловажават нещата, които им се случват физически и казват на другите, че са добре. Твоята интуиция няма да е съучастник в подобно деяние. Ако някой около теб го прави, твоята интуиция може да ти подшушне, че нещо не е наред с този човек, но той не го признава. Ако усещаш, че е сериозно, е добра идея да го придружиш до болницата. Дори и всичко да е наред, какво губиш от един преглед?

6. Непознати
Нещо, в което много хора са добри, е да преценяват дали някой иска да ги нарани или не. Ако усетиш „кофти тръпка“ от някого, например непознат мъж, който ти предлага питие, стой настрана от него. Може да си прав, но дори и да не си, поне не рискуваш безопасността си, а в света днес няма нищо нередно в това.

7. Опасност
Човешкият мозък е умна машина. Знае какво да не прави и къде да не ходи. Може да започнеш да изкачваш стълба, която е ужасно висока и някъде по средата да усетиш, че не можеш да се катериш повече. Остави изкачването на някой друг, който няма това усещане, защото за тях може да е по-комфортно. Ако вървиш по улица и изведнъж се почувстваш в опасност, се обърни назад, защото никога не знаеш дали няма да изскочи някой, който би те наранил. Върви по добре осветени улици и винаги бъди нащрек за интуицията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маймуна с развит лоб

    4 0 Отговор
    Аз лично винаги намирам широка форма за информираност- за всеки важен за мен въпрос от : научни книги, аргументи и анализи от научните среди, родители, приятели, колеги, медии и мн.други. Но "слушам" ВИНАГИ вътрешният си глас-той е моят съветник и никога не ме е подвеждал ДОСЕГА. Винаги чрез него взимам най-добрите решения.

    Но какво да направя, като повечето "други" обществени "отговорни": национални законодателни, изпълнителни и прово-охранителни органи не се информират като мен, а и не "слушат" като мен вътрешният си глас, а "слушат" : алчни, задкулисни, долни, мерзавци, наричани за краткост сенчестите, които чрез тях - ограбиха, разрушиха и монополизираха общественият фонд в България.

    Сега същите тия маргинални послушни марионетки са накачени като броеници от общественият до частният сектор буквално навсякъде където има : земеделска земя, бюджет, производство, внос и износ и са узурпирали пак тези ресурси в услуга пак на тия сенчестите. Разбира се всичко" което са успели да "отмъкнат" - покрай грабежа и на другите "чужди" от кои ли не страни- заграбители - монополисти, да не ги забравяме и тях!