971 0

Строги регулации при рекламите на Острова

Девора Байкова

Регулацията на рекламите в Обединеното кралство ще бъде засилена. Особено внимание беше обърнато на рекламите, където мъжете се провалят във вършенето на обикновени домакински задачи, и оставят жената да се оправи сама с цялата работа, съобщи Би Би Си.

Британската Агенция по рекламни стандарти (АРС) прегледа подхода си към рекламите, които съдържат стереотипни роли на половете.

Една от рекламите, която напоследък предизвика огромно недоволство у хората, е тази на бебешко мляко, където момичетата стават балерини, а момчетата - инженери. Имаше оплаквания и относно рекламата на известен магазин за дрехи, където момчетата изкарват високи оценки в училище, докато момичетата са показани като „социални пеперуди“.

"Рекламите, които подсилват остарелите и стереотипни възгледи за ролите на половете в обществото, могат да имат негативно въздействие върху живота и кариерата на човек, което е крайно неприемливо и несправедливо", каза главният изпълнителен директор на АРС, Гай Паркър.

"Докато рекламата е само един от многото фактори, които допринасят за неравнопоставеността между половете, по-строгите рекламни стандарти могат да изиграят важна роля в борбата с неравенствата и това да доведе до цялостното подобряване на живота на хората, икономиката и обществото".

АРС заяви, че реклами, които предполагат, че конкретни дейности са подходящи само за момчета или момичета, са проблематични и няма да бъдат толерирани.Напиши коментар:


Публикувай