Last news in Fakti

20 Юли, 2017 14:21 1 808 0

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си (ВИДЕО)

  • непознати-
  • даряват-
  • коса-
  • перука-
  • рак-
  • facebook-
  • жени-
  • сащ-
  • доброта-
  • кауза

Социалните мрежи могат да бъдат място, където добротата и алтруизма тържествуват

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си (ВИДЕО) - 1


Непознати даряват косата, за да може пациентка, болна от рак да получи руса перука

Жена, болна от рак, доказа, че понякога човек наистина може да се разчита на добротата на напълно непознати, след като случайни Facebook потребители дариха косите си, за да ѝ направят нова перука.

36-годишната Британи Ек, майка на 3 деца, загубила косата си по време на химиотерапия. За да получи своя собствена перука обаче, тя трябвало да плати невероятните 10 000 долара — сума, която тя и семейството ѝ в никакъв случай не можели да си позволят да отделят.

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си (ВИДЕО)

Нейната най-близка приятелка Алисън не била подготвена за тъгата и тревогата, които внезапно връхлетели Британи. Когато разбрала каква е причината, тя решила, че ще намери решение на проблема.

Алисън се обърнала към студио за изработване на перуки в Камарило, Калифорния, специализирало се в направата на поръчкови коси за пациенти, болни от рак. След като чула историята на 36-годишната майка, собственичката на студиото — Кони Уолш, се съгласила да направи перуката за цена, която ще се покрие от застраховката на Британи, но Алисън трябвало да намери коса за направата ѝ.

Косата, необходима за изработката на една перука се оказала доста. Тогава на Алисън и хрумнало да се обърне за помощ към членовете на Facebook група за млади майки, в която тя и Британи участвали.

И чудото станало. Много от тях откликнали на апела и започнали да изпращат коса.

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си (ВИДЕО)

"Една перука очевидно не е кой знае каква помощ, когато става дума за млада майка, диагностицирана с рак", обяснява Алисън пред Caters News, като допълва: "Но тя предложи на нашата група шанс да направим нещо осезаемо за Бринани, за да направим живота ѝ малко по-светъл и хубав".

"Когато Британи беше диагностицирана с рак на гърдата, цялата ни майчинска група беше шокирана. Това можеше да бъде всяка една от нас", казва още Алисън.

Когато членовете на групата разбрали за идеята на Алисън те се свързали със свои приятели, колеги, фризьорски салони и други Facebook групи, за да намерят коса за перуката на Британи.

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си (ВИДЕО)

Така Алисън получила коса от 7 различни жени, като никоя от тях не била срещала Британи преди. С тяхната коса Кони направила чудесна руса перука за младата майка, която не могла да повярва, че отново ще има коса на главата си.

"Всеки смята, че това е страхотно", споделя щастливата Британи. "Когато влязох в салона на Кони и тя постави перуката пред мен... аз започнах да плача. Изглеждах и се чувствах толкова истинска, че за пръв път от много време пак се чувствах като себе си", споделя още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА