Last news in Fakti

21 Юли, 2017 00:30 10 109 16

Учени твърдят: Моногамията е неестествена!

  • секс-
  • либидо-
  • моногамия-
  • полигамия-
  • изневяра
Учени твърдят: Моногамията е неестествена! - 1
Снимка: Shutterstock

Ако се замислим, може да се окаже, че през целия си живот се принуждаваме да правим нещо, което е напълно неестествено за човешката природа - да бъдем моногамни. За много двойки моногамията - да останеш с един партньор през целия си живот, който да ни познава толкова добре отвън и отвътре и с когото се чувстваме комфортно, има своите романтични страни и продължава да изглежда като единственото нормалното и толерирано от обществото поведение.

Но имайки предвид колко масово тайно се изневерява, е редно да се замислим дали човешкото същество е толкова моногамно, колкото ни налага културният идеал от хилядолетия насам.

Ето три научни причини, които доказват, че моногамията не е естествена:

1. Желанието за изневяра е естествено заложено в човешката природа

Според учени едва между 3 и 5% от бозайниците са моногамни. Изследвания са установили, че сексуалната моногамия разчита на хормони и рецептори в мозъка. Рецепторите варират сред различните хора, в резултат на което някои от нас клонят повече към полигамност, в сравнение с други.

2. Мъжете и жените губят интерес към секса с течение на времето

Според научни данни желанието на жените не може да бъде дългосрочно, колкото и да опитват да освежат сексуалния си живот със секси бельо, палави играчки или разнообразни пози.

Изследване установява, че с течение на времето жените са склонни да преминат от страстна любов към състрадателна, което означава, че връзката се превръща по-скоро в платонично приятелство.

Сексуалното желание при мъжа също намалява в моногамната връзка. Но когато мъжът намери нова партньорка, сексуалната възбуда се връща.

3. Моногамията убива най-добрите години за секс при жените

Известен е фактът, че при мъжете сексуалното желание е в разцвета си през 20-те им години, докато при жените това се случва, когато те са на около 30-40-годишна възраст.

Проучваният обаче показва, че жените в моногамни връзки през тези години, съобщават за ниско сексуално желание, а това са годините, в които те трябва да имат най-добрия секс в живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    40 6 Отговор
    А бой за освежаване на секс живота на дамите може ли

    Коментиран от #4

  • 2 как

    30 2 Отговор
    и мисленето е неестествено. нека бъдем животни :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Morgoth

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "коки":

    Да, той и боя си е проява на естествени инстинкти :)
  • 5 чичо Пешо

    16 4 Отговор
    подкрепям...ама някак си се ми се иска чуждите жени да са полигамни, пък мойта да не е:)
  • 6 Мария

    6 7 Отговор
    Невероятно...
    Наистина ли смятате , че с агресия,бой...,много бой и т.н..се решава всичко?!..
    Просто се обичайте и бъдете щастливи !

    Коментиран от #16

  • 7 Радо

    8 1 Отговор
    А ние, девствените, кво да кажем?

    Коментиран от #14

  • 8 Шляхтиц

    9 8 Отговор
    Госпожо Маринова, това е според мен едиствената Ваша смислена статия. За да се раждат здрави, жизнени и адаптивни деца, жената трябва да е имала интимен контакт поне с двама мъже. В античната Спарта жените са имали контакти с много мъже, предимно войници и съгласно законите на естествения подбор, са раждали здрави деца, готови войници за държавата. Човекът е избрал най-неподходящия за себе си модел за възпроизводство. Във Втората световна война загиват само в Европа около 80 милиона предимно млади, здрави хора. Поколението се продължава от не до там млади, здрави и читави индивиди. С моногамията генетичните несъвършества на родителите се мултиплецират в ембриона. Става дума не за секс и удоволствия, а за модел на ВЪЗПРОИЗВОДСТВО. Поради тази и ред други причи всяко шесто дете в световен мащаб се ражда с генетичен дефект. ГЕНЕТИЧНИЯТ КАПИТАЛ на човешкия вид е намалял до критични нива. ВСЯКА СТЪПКА НА МЕДИЦИНАТА КЪМ ЗАПАЗВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕШКИЯ ВИД.............

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    4 4 Отговор
    Ас по принцип не съм моногамен ама освен жена ми никоя друга не ми се навива!!!И ас не знам що така ама си е истина!Та с други думи физически съм моногамен ама умствено съм повече от Казанова !
  • 11 Цветелина

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Поздравления за аргументираното и интелигентно изказване!
  • 12 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Имаше някакво изследване, че всеки четвърти европейски мъж, гледа чуждо дете, ако се сещате за какво става въпрос. Така че с генетичното разнообразие въпроса не стои.
  • 13 БГстража

    5 1 Отговор
    Идеално за к..воляка, истинските жени знаят кое е естествено и неестествено.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 f 03

    5 1 Отговор
    Вени Вени в 00;30 за какво мислиш се вижда,всеки ден бре...
  • 16 АнгЪлче

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мария":

    Ми хайде Марче да се обичаме тогава с теб!