22 Юли, 2017 05:45 1 816 2

5 съвета как да не се забъркате в проблеми на плажа

  • проблеми-
  • плаж-
  • море-
  • съвети-
  • неприятности-
  • гняв-
  • околните

Претъпканите плажове могат да са доста враждебно място

5 съвета как да не се забъркате в проблеми на плажа - 1
Снимка: shutterstock

Лято е и всички са на море. Не са много онези, които си представят своята лятна ваканция на друго място, различно от плажа. Именно този факт крие в себе си редица опасности, които могат да развалят лятното ви настроение.

Със сигурност не си правите илюзии, че ще сте сами на плажа, необезпокоявани от никого. Всички знаем, че това може да се случи само на някой безлюден или слабо обитаем екзотичен остров. Истината е, че родните, а и чуждестранните курорти са претъпкани и няма къде чадър да забиеш. Именно тази дребна подробност може с лекота да ви навлечете гнява на някой друг плажуващ и да се сблъскате с проблеми, за които не сте и помисляли.

Но с помощта на тези 5 съвета, вероятността да избегнете неприятностите на плажа, се увеличава драстично:

Пазете плажа чист

Не хвърляйте боклуци на плажа, защото е неприятно и е проява на лошо възпитание. Със сигурност и на вас няма да ви е приятно да опънете хавлията си върху купчина от фасове, опаковки от сладолед, пластмасови чашки или други боклуци.

Наблюдавайте децата си

Ако сте с деца на море не трябва да забравяте, че децата са магнит за проблеми. В ниĸaĸъв случай не ги оставяйте без надзор. Следете всеки техен ход и се постарайте да не пречат на почивката на околните. Сред нещата, които децата правят и най-често могат да ви навлекат нечий гняв са хвърлянето на пясък или крясъците с цяло гърло. За да избегнете инциденти, нежелана конфронтация и най-вече, за да не съсипете почивката си — не изпускайте малките зверчета от очи. Дори и най-хрисимите и послушни деца се променят при вида на пясъка и вълните.

Помнете, че не сте сами

Изключително неприятно е когато опънете хавлията си на сантиметри от мястото, на което вече са се разположили други хора. Зачитайте личното пространство на околните, защото и на вас не би ви било приятно някой да навлезе във вашето.

Не прекалявайте с алкохола

Пиенето на коктейли или студена бира на плажа може да е приятно, но също така и доста опасно. Ако прекалите, рискувате не само да ви прилошее, но и да се скарате с някого.

Не оглеждайте хората

Сред най-неприятните неща, които може да решите да правите на плажа, е да зяпате втренчено околните, особено жените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин по душа

    12 2 Отговор
    Четете селтаци
  • 2 Гражданина от Рударци

    0 0 Отговор
    Що ве, ти на жълтите павета ли си се родил?! :))