676 2

Жена твърди, че баща ѝ е Салвадор Дали

Всичко ще бъде ясно след няколко седмици

Девора Байкова

Мнозина бяха шокирани, след като 61-годишната Пилар Абел заяви, че е дъщеря на известния испански художник, Салвадор Дали. Възрастната жена твърди, че майка ѝ имала краткотрайна връзка с ексцентричния художник през 1955 г. Двамата се запознали в живописното каталонско градче – Порт Лигат, където Дали живял в продължение на много дълги години.

В случай, че твърденията на Абел са верни и тя наистина е дъщеря на Дали, голяма част от наследството на легендарния художник ще бъде преписано на нейно име. Поради сериозността на случая съдът реши, че тялото на сюрреалиста ще бъде ексхумирано, за да се установи дали ДНК-атата на двамата съвпадат.

По време на интервю миналия месец, само дни след като съдът нареди ексхумацията, Абел сподели, че баба ѝ била първата, която ѝ казала, че баща ѝ е Салвадор Дали. Майка ѝ потвърдила на много по-късен етап.

В момента останките от тялото на ексцентрика се намират в посветения на него музей в родния му град – Фигерас, Испания, където е роден преди повече от 110 години. Миналата година музеят, основен туристически обект, привлече над 1,1 милиона посетители. Днес останките на Дали ще бъдат ексхумирани от неговия гроб, а експерти ще вземат ДНК проби под формата на костни или зъбни фрагменти. Пробите ще бъдат изпратени в Мадрид, за да преминат през необходимите тестове.

Самата Абел вече предостави проба (слюнка), която също ще премине през обширни изследвания. Резултатите се очакват в рамките на няколко седмици, заяви адвокатът на жената, Енрике Бланкес.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 11:43  21.07.17
  Ас па съм правнук на Наполеон ама кои ме пита ?

  Коментиран от #2

 • Ulavia
  Отговор
  2 19:55  21.07.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Тия няма да ги разправяш тук, моето момче! Подобни, като те приберат на 4ти километър там ще си ги обясняваш!

Напиши коментар:


Публикувай