2 275 1

5 неща, които да НЕ правим, ако преобразяваме тялото си

Какъв е ключът към перфектната фигура?

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Поддържането на перфектна фигура е задача, с която малцина успяват да се справят. Динамичното ежедневие, липсата на време и стресът, под който живеем води до липсата на баланс в начина на живот и рано или късно стигаме до трудната борба с килограмите. В основата на здравословното хранене седят някои прости и лесни за изпълнение неща, но изискващи търпение и рутина.

- Никога не пийте калории: Газираните напитки, както и соковете закупени от магазина са нищо повече от количество вода със захар. Много хора заместват цели хранения с напитки. Да, това би могло да се случи, но само ако питието е богато на фибри, витамини, протеини и здравословни мазнини.

- Никога не прескачайте хранене: Когато искате да промените тялото си, храненето е ключово. Повечето инструктори, запознати с метаболитните процеси на тялото препоръчват от четири до шест хранения на ден, като един от най-важните компоненти в тях е протеинът.

- Избягвайте пържените храни: Така наречените „разрушители за тялото“ са широко достъпни и евтини, което ги прави предпочитани и често консумирани. В тях обаче има внушително количество транс-мазнини, които ги превръщат във враг номер 1 за човек, тръгнал да преобразява тялото си.

- Никаква консумация на захари и тесто през нощта: Въпреки, че пълнозърнестите храни са добре дошли, когато сме на хранителен режим, то трябва да се избягва тяхната консумация в по-късните часове. Закуската трябва да бъде най-хубавото и богато ядене и с нарастване на часовете на деня, храненията трябва да се облекчават.

- Ограничен прием на сладко: За повечето хора е много трудно да откажат сладките под всякаква форма и най-вече шоколада. Консумацията на висок процент какао е разрешена.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • КЛЕТНИЦИ
    Отговор
    1 23:09  30.07.17
    Благодаря за съветите - ползвам ги реверсивно! Без коняк, ром, бира - не заспивам! Ям - когато и колкото ми се иска! Не съм женен - ЗАВИЖДАЙТЕ!!!

Напиши коментар:


Публикувай