26 Юли, 2017 06:32 2 397 2

Да плуваш до работата си (ВИДЕО)

  • плуване до работа-
  • плуване-
  • исар-
  • река

Повечето хора пътуват с автобус, влак или кола, но Бенджамин Дейвид плува до работата си

Трафикът в германския град Мюнхен през работната седмица е ужасен, припомня Би Би Си. Бенджамин Дейвид е един от многото, на които им е дошло до гуша от задръстванията. Все пак на него му хрумнало едно доста нестандартно решение - решил да ходи на работа, плувайки в минаващата през града река Изар.

Дори и фактът, че трябва да плува поне два километра, не го разколебава.

Разбира се, преди да излезе от дома си, немецът не пропуска да провери какво е нивото и температурата на водата в реката, както и каква е скоростта на течението. Така той е сигурен, че няма да се сблъска с трудности по време на своето пътуване към работния офис.

Бенджамин разполага с водонепроницаема раница, където слага лаптопа си, работния си костюм и обувките си. От клипа става ясно, че раницата играе ролята и на вид дюшек.

В зависимост от сезона, той носи плувни шорти, къси или дълги плувни костюми, но никога не пропуска да сложи своите гумени сандали, които предпазват краката му от малките стъкълца и боклуци, които се намират в реката и в близост до нея.

Неговият начин на пътуване често се струва крайно смешен, в някои случаи дори неприемлив, от случайните минувачи. Бенджамин обаче смята, че плуването е един по-бърз и по-спокоен метод на предвижване. „Предпочитам да плувам, отколкото да седя в колата си и да се нервирам на огромните задръствания!“, казва той.

За справка:

Изар е използван като воден път в продължение на повече от 150 години.

Реката е била един от главните маршрути от Рим до Виена. Хората са се придвижвали със салове, но това е било преди повече от 100 години.

Дължината на Изар е 295 км.

Реката извира от Алпите, като минава през Австрия и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sasho

    5 2 Отговор
    Taq reka ne e li mrysna
  • 2 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    МНОГО ДОБРО РЕШЕНИЕ
    ШАПКА МУ СВАЛЯМ
    ТОВА Е НЕВЕРОЯТНА ТРЕНИРОВКА ДА ПЛУВАШ ПО 2 КМ ВСЕКИ ДЕН
    А И ТОЙ ИЗПОЛЗВА ТЕЧЕНИЕТО НА РЕКАТА
    ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК СЕ ВРЪЩА ОБАЧЕ