25 Юли, 2017 14:46 6 439 1

Уникален син омар се хвана в мрежата на рибар (СНИМКИ)

  • син омар-
  • омар-
  • рибар-
  • рядък-
  • уникален-
  • ню хемпшър

Изключително редкия екземпляр бе дарен на науката

Уникален син омар се хвана в мрежата на рибар (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Рядък син омар направи известен един обикновен рибар от американския щат Ню Хемпшър. След като създанието бе уловено миналата седмица, сега то чака да бъде изложено на показ в Морския научен център в Рай, вместо да приключи живота си в нечия чиния.

Мъжът уловил странното на цвят морско създание случайно на границата между Ню Хемпшът и Мейн. Грег Уорд първоначално решил, че се е натъкнал на албинос, но когато прегледал своя улов, веднага разбрал, че че синьо-кремавият екземпляр е уникален.

Шансът да бъде уловен подобен екзотичен екземпляр е 1 на 2 милиона, пише АП, като допълва, че всъщност никой не знае със сигурност дали това е точно така.

В интервю за местните медии Уорд разказва, че омарът не приличал на нищо, което бил виждал до този момент. Ето защо той дарил рядкото ракообразно на Seacoast Science Center, където учените да го изучават и да бъде изложен на показ.

Уникален син омар се хвана в мрежата на рибар (СНИМКИ)

Акваристът Роб Ройер, който работи в центъра, заяви, че синият омар на Уорд ще се появи в "екзотичния" аквариум за омари, веднага щом създанието се аклиматизира към условията.

Белите омари албиноси се смятат за още по-редки - може би 1 на 100 милиона.

Уникален син омар се хвана в мрежата на рибар (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мемфис

    4 0 Отговор
    Ей това се казва омар-седесар!
    Хубавец!