Last news in Fakti

26 Юли, 2017 14:12 2 372 1

Агресивен нападател дебне посетителите на бруклински парк

  • катерица-
  • ню йорк-
  • бруклин-
  • агресивна-
  • дебне-
  • бяс-
  • пострадали-
  • проспект парк

През изминалата седмица 5-има души са били атакувани от една катерица

Агресивен нападател дебне посетителите на бруклински парк - 1
Снимки: shutterstock

Властите в Ню Йорк предупреждават хората, които посещават "Проспект Парк" в Бруклин, да са нащрек / да внимават за "необичайно агресивна" катерица.

Здравните власти в града заявяват, че гризачът, който "може би е болен от бяс", е атакувал поне петима души в парка миналата седмица.

Четири от "жертвите" вече са били прегледани в болница и лекарите ги следят за евентуални симптоми на болестта. Петата жертва, която тичала за здраве по време на атаката, все още не е посетила никоя от местните болници и властите се обърнаха към нея с апел да потърси медицинска помощ, тъй като бесът — вирусна инфекция, която засяга нервната система — е заболяване, което може да се окаже фатално, съобщават местните медии.

Катериците рядко се разболяват от бяс, но здравната служба на Ню Йорк излезе с официално изявление, в което изрази предположение, че точно тази конкретна катерица може и да се е разболяла, след като нападнатите са описали поведението ѝ като "необичайно агресивно".

Агресивен нападател дебне посетителите на бруклински парк

Въпреки смущаващото и дори плашещото предупреждение, редовните посетители на "Проспект Парк" не се плашат от животното.

"Няма да седя там и да бъда жертва на някаква си катерица. Ако става дума за безопасността ми, мисля, че аз и моето куче можем да се справим с тази катерица", заяви пред New York Post един от редовните посетители на парка.

Според друга местна жителка, агресивното поведение на гризача не се дължи на опасната болест, а на средата, в която живее. 36-годишна Сара Хейнес заяви пред вестника, че бруклинските катерици са си агресивни по природа. "Правят се на голяма работа, но това не ни притеснява и не ни спира да идваме в парка", споделя жената.

Агресивен нападател дебне посетителите на бруклински парк


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Др Ох Боли го

    10 0 Отговор
    Тукашните агресивни катерици не обичат парковете, нападат в чалготеките, но и заразяват с други болести !