1 436 1

Българче проплака на борда на самолет

Снимки: Twitter
Снимки: Twitter
Милена Трачева

Бебето, което преди дни пое първата си глътка въздух на хиляди метри надморска височина, по време на полет със самолет, е българче.

На 26 юли на борда на полет LH543 на авиокомпания Lufthansa, пътуващ от Богота до Франкфурт, се случи нещо, което се запечата в съзнанието както на пътниците, така и за екипаж. 38-годишната българка Десислава К. роди момче, докато самолетът прелитал над Атлантическия океан.

Новороденото изплакало в 12:37 часа (10.37 UTC) на височина от около 11 800 метра при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Самолет Airbus A340-300, с регистрация D-AIFC (име "Gander/Halifax") излетял от колумбийската столица на 25 юли в 21:00 местно време с общо 191 пътници и 13 членен екипаж. Когато кацнал обаче, пътниците били с един повече. По време на полета българката, усетила силни контракции и бебето започнало да излиза преди датата на термина.

Екипажът реагирал светкавично и преместил някои от пътниците в предните редици, а задната част на самолета била преустроена във временно родилно отделение, отделяйки цялото пространство с преграда.

Раждането протекло без усложнения, като за родилката полагали грижи кабинния екипаж и трима лекари, които пътували на борда.

Майката Десислава К. благодарила на всички, които ѝ помогнали в този труден момент и кръстила момченцето Николай.

За да предостави на майката и новороденото възможно най-скоро медицинска грижа, капитанът на полета решил да направи междинно кацане в Манчестър.

В 13:09 часа местно време самолетът се приземил и майката и бебето били поети от чакащия ги медицински екип. След това самолетът продължил към Мюнхен, където се приземил в 17:28 ч. местно време.

Подобни случки са рядкост. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa.

През април бебе се роди на борда на полет на турския авиопревозвач Turkish Airlines, тръгнал от столицата на Гвинея Конакри към главния град на Буркина Фасо - Уагадугу.

През юни още един малчуган проплака на хиляди метри надморска височина, по време на полет на компанията Jet Airways за Индия. Като подарък мъникът получи доживотни безплатни самолетни билети.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:57  28.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай