2 129 0

5 мита за връзките, на които да спрете да вярвате

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

Толкова се е изписало за връзките, че е трудно да определим кое е истина и кое не.
Тук събрахме някои от митовете за връзките, които ще разбием веднага.

1. Трябва да има страст от самото начало.

Не всички връзки започват с пламтящ старт. Обърнете внимание не толкова на страстта и искрите, а на чувството за сигурност и комфорт, което чувствате (или не), когато сте с този човек. За да бъде връзката ви здрава, е много по-важно да се смеете заедно и да си имате доверие.

2. Щастливите партньори имат еднакви интереси.
Всеки човек има своите собствени интереси и хобита. Не мислете, че ако обичате опера, а вашият партньор си пада по рафтинга, значи няма да имате за какво да си говорите и ще бъдете нещастни заедно. Напротив, личните интереси и индивидуалност ви правят много по-привлекателни в очите на партньора.

3. Щастливите двойки никога не се карат.
Хората, които не се карат, обикновено не ги е грижа. Двойките, изправени пред трудности, са на ръба да скъсат. Не казваме, че обидите и тормоза за ок, но малките спорове не бива да ви притесняват. Случват се на всеки и така вие и партньорът ви се научавате да се разбирате по-добре. Сдобряването също е плюс.

4. Щастливите партньори обожават приятелите и роднините на другия.
Не очаквайте от партньора си да обича приятелите и роднините ви безусловно. Вие също не сте задължени да сте фен на неговите. Вие избирате единствено партньора си в тази връзка. След това интеракцията с останалите е просто въпрос на организация, за да няма обидени накрая. Ключът към поставянето на граници и определянето на очакванията е комуникацията с партньора.

5. Щастливите двойки са винаги заедно.
Ако мислите, че хората в щастлива връзка са винаги заедно, то това е илюзия. Рано или късно всеки човек иска да прекара малко време насаме. В хармоничните връзки партньорите разбират това и спокойно си дават лично пространство. Не трябва да се обвинявате затова, че се нуждаете от това. Почивката от семейните задължения е нещо необходимо. Това не означава, че сте спрели да обичате партньора си: напротив, помага за това да запазите чувствата си и дори да внесете нещо ново във връзката си.

Бонус

Живеем в култура, в която научаваме за характеристиките на „перфектната“ връзка от филмите или рекламите. Но те нямат почти нищо общо с реалността. Помните ли когато забелязахте малките недостатъци на партньора си? Добре. Те го правят истински.Напиши коментар:


Публикувай