2 Август, 2017 11:30 2 253 1

Притча за безкористната помощ

  • притча-
  • урок-
  • съвет-
  • помощ-
  • добро-
  • услуга-
  • награда
Притча за безкористната помощ - 1
Снимка: Shutterstock

Една вечер късно, към 11:30 часа, на магистралата за Алабама стояла възрастна тъмнокожа жена и едва устоявала на проливния дъжд и бурния вятър. Колата й се била повредила, а тя на всяка цена трябвало да продължи пътя си. Прогизнала до кости, тя решила на всяка цена да спре следващата кола. Човекът, който я взел, бил млад бял мъж - нещо нечувано при бурните събития от 60-те години в сърцето на Американския юг. Мъжът я закарал на сигурно място, помогнал й да потърси помощ и я настанил в едно такси. Тя наистина много бързала! Записала си адреса му, благодарила му и заминала.

Минали седем дни и на вратата на мъжа се почукало. За негова голяма изненада, в дома му внесли гигантски телевизор с голяма стерео уредба към него. Към доставката имало бележка, в която пишело:

"Скъпи г-н Джеймс,

Много Ви благодаря, че ми помогнахте онази вечер на пътя. От дъжда не само дрехите, но и духът ми беше клюмнал съвсем. И тогава се появихте Вие. Благодарение на Вас успях да стигна до леглото на съпруга ми, преди той да издъхне. Бог да Ви благослови за помощта и за безкористната готовност да услужите на хората.

Искрено Ваша,

г-жа Нат Кинг Кол"

Из "Пилешка супа за женската душа"

***

Никое добро не остава ненаказано, особено онова, което е сторено без да се очаква отплата. Помагайте без да очаквате награда за деянието си, рано или късно съдбата ще си свърши работата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНОНИМЕН

    12 0 Отговор
    НАИСТИНА...МНОГО ПОУЧИТЕЛНА ИСТОРИЯ........

    НО..ХОРАТА СА МНОГО ЛОШИ.....ДОСЕГА ДОБРОТО НЕ МИ СЕ Е ВЪРНАЛО......
    ДОРИ НАПРОТИВ.....ПРАВЯТ ТЕ НА БУДАЛА И СТАВАШ ЗА СМЯХ.....