Last news in Fakti

2 Август, 2017 16:05 5 283 8

За участта да си жена на джихадист от „Ислямска държава“

  • ислямска държава-
  • омъжена-
  • джихадист-
  • сирия
За участта да си жена на джихадист от „Ислямска държава“ - 1
Снимка: Shutterstock

За участта да си жена на джихадист от „Ислямска държава“ може да разкаже може би най-добре 23-годишната Ислам Митат, която е била омъжена не за един, а за цели трима бойци от зловещата терористична организация. Живяла е с тях в Сирия, делила е един дом с други жени на джихадисти, видяла е зловещи неща.

За участта да си жена на джихадист от „Ислямска държава“

Подлъгана да замине за Сирия

Митат днес е майка на две деца. Животът й буквално се преобръща на 360 градуса, когато преди около две години нейният мъж Ахмед, който среща в сайт за запознанства, решава да се включи в редиците на „Ислямска държава“. Запленен от идеологията на халифата, праведният мюсюлманин не само иска да нарами оръжието, но и да заведе семейството си в арабската държава.

За целта той подлъгва жена си, че трябва да пътуват до Турция и вместо на екскурзия тя се озовава в бастиона на бойците от „Ислямска държава“ - Ракка. Така започват мъките на Ислам, която е принудена да живее според морала на джихадистите и да забрави за свободата. Може би трудно ще повярвате, но Митат е далеч от консервативния ислям – тя е родена в Мароко, следвала е физика в университета, била е запален моден блогър.

Да откриеш една малка "джихадистка Великобритания" в Сирия

Оказва се, че в Ракка жената заварва една "малка Великобритания" - там се среща с много мюсюлмани, напуснали домовете си на Острова, за да се бият на страната на „Ислямска държава“ в Сирия. В сирийския град, обявен за столица на халифата, тя всъщност дели един дом с много съпруги на джихадистите от Бристол и Глазгоу. Там се среща и със Сали Джоунс – „Бялата вдовица“ от Кент, бивша пънк изпълнителка, която в момента е една от най-издирваните жени терористи в света. Пред британския „The Times“, цитиран от woman.bg. Митат разкрива, че джихадистите изпитват неописуемо въодушевление от това да четат новини за себе си в британските издания и са истински щастливи от атентатите, които периодично се извършват в европейските градове.

И още изненади

Съдбата на Митат й готви още изненади. Само няколко месеца след пристигането им в Ракка първият й съпруг Ахмед е убит в битка, първата му битка. Тя ражда сина си от него няколко месеца след смъртта му. Впоследствие Митат е омъжена за афганистански джихадист от Германия, който я заключва вкъщи и й забранява да вижда приятелите си - това елиминира всичките й опити да избяга. Успява да се разведе с него, но след това е омъжена за австралиец, известен като Аби Абдала ал-Афгани, най-вероятно също с афганистански произход. От него тя има дъщеричка. Той обаче също губи живота си в битка. Митат остава сама с двете си деца в столицата на халифата и то в момент, когато натискът над организацията се засилва - има недостиг на храна, режим на тока и водата. Страх я е да бяга, защото е чувала каква участ сполетява всеки осмелил се на подобна стъпка, а именно смърт. След смъртта и на третия си мъж обаче тя е решена да напусне Ракка - запазва в тайна кончината му, разпродава цялото имущество и плаща на трафиканти да я закарат до кюрдско селище. Така приключва престоят на Митат в столицата на джихадистите.

За времето, което е била в Ракка, Митат е видяла зловещи неща. Срещите със сексробините на бойците например са й показали, че нещата за самата нея могат да бъдат далеч по-лоши – тя постоянно е ставала свидетел как ги бият и тормозят за някакво болно удоволствие. Виждала е и много разчленени тела и обесени за предателство хора. Тя обаче е имала късмета на малцина да се спаси от ужаса на живота под контрола на фанатиците от "Ислямска държава", и то след три брака. Със сигурност трябва да е благодарна на Аллах!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 RAN

    9 2 Отговор
    Аллах не е имал нищо общо в спасението и! Бог е един и както и да го наричат е едно-бог, Христос, Аллах, Буда и т.н., но тя е искала и го е направила-избягала е и го разказва! Научила си е урока и дано го предаде на децата и на повече хора! Нека живее в мир и нека носи мир!
  • 2 юрист

    8 8 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Може би трудно ще повярвате, но Митат е далеч от консервативния ислям – тя е родена в Мароко, следвала е физика в университета, била е запален моден блогър....“ Разбира се, че ми е много трудно да повярвам! Всичките физици, които познавам, са атеисти! Физиката и религията НЕ ВЪРВЯТ ръка за ръка! Факт е, че религията от дете на тази жена е ислям, и каквото и да е направила като млада жена до присъединяването си към даеш, пак е било в руслото на тази религия! Ако беше атеистка, ня НИКОГА не би се омъжила за мюсюлманин, че и “праведен мюсюлманин“, на всичко отгоре! Тези приказки за лека нощ не ги четете даже и на децата, защото в тях се съдържат само неистини!

    Коментиран от #3

  • 3 jambazina

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Явно не си чувал за Айнщайн...

    Коментиран от #4

  • 4 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    Айнщайн е един, пък и ако не са били около него любовниците му жени- брилянтни математички - да му помагат с математическите изчисления, едва ли щеше да измисли нещо ново...

    Коментиран от #5

  • 5 Румен К

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Скъпа, прекаляваш с глупостите!
    Поздрав от САЩ!

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "Румен К":

    Нескъпи, жалвай се на жена си- аз съм ЧУЖДА съпруга и ти нямаш право да ми мрънкаш, както мрънкаш на собствената си съпруга! Поздрави от България, София!

    Коментиран от #8

  • 7 помацу

    9 2 Отговор
    Брей...ами тя филм да направи.Глупости с цел да стане известна.Ходят там от кеф и или заради финансови облаги,а накрая се оплакват.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.