5 Август, 2017 04:29 3 772 2

Най-дългата дума е...

  • най-дългата дума-
  • дума-
  • речник-
  • английски език-
  • англия-
  • парламент

Тийнейджър употреби най-дългата дума, казвана някога на територията на Камарата на общините на Обединеното кралство, съобщи Дейли Нюз

Най-дългата дума в английския език е 'pneumonoultramicroscopicsilicovolcanokoniosis' като за пръв път е включена в английските речници през 1939г. Използва се за назоваването на специална форма пневмокониоза, причинена от ултра-микроскопични частици от силициев вулканичен прах.

Ще се запитате кой нормален човек би използвал 45-буквена дума в нормален разговор?

16-годишният Майкъл Брайън се превърна в сензация, след като използва въпросната дума по време на среща на младежкия комитет в Камарата на общините на Обединеното кралство. Това е най-дългата дума, казвана някога по време на подобна официална среща в британския парламент.

Майкъл надминава дори рекорда на депутата Джейкъб Рийс-Могг, който през 2012г. употреби 29-буквената дума 'floccinaucinihilipilification' (действието или навика да оценяваш нещо като безполезно и ненужно) в Уестминстър.

Освен, че е член на младежкия комитет, Майкъл е и младши шампион по волейбол. Наскоро младото момче е спечелило стипендия на стойност 11 000 лири за престижно училище в Уимборн Минстър , Дорсет. За в бъдеще Майкъл се надява да учи история и политика в Оксфордския университет, преди да започне работа в държавната служба и в крайна сметка да стане депутат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коцката

    2 1 Отговор
    Тая дума и след 100 год няма да се науча да я произнасям.
  • 2 В. ,,ДУМА''

    3 0 Отговор
    НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ.....