Last news in Fakti

4 Август, 2017 20:00 6 683 2

Психолозите разкриват 6-те признака, че идва раздяла

  • психология-
  • връзка-
  • двойка-
  • взаимоотношение-
  • приятел-
  • любов-
  • раздяла
Психолозите разкриват 6-те признака, че идва раздяла - 1

Повечето романтични връзки губят своите ярки цветове с времето и се превръщат в рутина. И ако не работите заедно, шансът за раздяла е голям.

Психолозите посочват 6 признака, които показват, че партньорът ви не е щастлив. А може и вие да се разпознаете като нещастния във връзката.

1. Безразличие към живота и проблемите ви

Понякога просто искате да поговорите с любимия си, да му кажете как е минал деня ви, може би дори и да се оплачете, но все пак да бъдете приемани такива, каквито сте. Когато не ви подкрепят изобщо, не ви слушат и не сте приоритет... е опасно.

2. Пълно недоверие

Хората с ниско самочувствие често прехвърлят собствените си несигурности във връзките си. Първо, такова поведение може да е незабележимо. Но, ако единият от партньорите започне да контролира всеки аспект от връзката и живота на другия, то това е ясен сигнал за вътрешен дискомфорт и нещастие.

3. Постоянно закъснява и отменя планове

В живота се случва всичко: внезапна задача може да се появи на работа или се откриват нови отговорности. Но такива екстремни случаи са рядкост. И всеки би проявил разбиране, когато се случат. Но ако партньорът ви започне умишлено да наглася връзката ви към работния график, да отлага срещи, да закъснява, или да се опарвдава със зле скалъпени извинения, това не води към нищо добро.

4. Не е в настроение за целувки/ прегръдки

Не е тайна, че влюбените хора се докосват: прегръщат се, целуват се, държат се за ръце. Това ги успокоява, дава им сила и ги прави щастливи. Когато единият започне да се въздържа от такива ласки изведнъж, такова поведение е причина за притеснение.

5. Нежелание да се грижи за вас

По неписано правило влюбените хора се грижат за партньорите си и се опитват да правят живота им възможно най-лесен. Ако единият партньор изведнъж откаже да уважава желанията на другия и се фокусира единствено върху себе си, такава егоистична проява е ясен сигнал, че нещо не е наред.

6. Нежелание да прекарвате време заедно
Всеки, дори и обвързаните хора, искат да имат личен живот: да се срещат с приятели, да имат хобита. Това е нормално. Кръгът на комуникация не бива да се ограничава в един-единствен човек. Но ако партньорът ви системно отказва да се виждате и прекарва времето си с всички друго, но не и с вас, не трябва да си затваряте очите пред това.

Какво да направите?

Ако забележите подобни промени в комуникацията с любимия си човек, това е време да рефлектирате върху себе си и връзката си.Може би проблемът се намира извън връзката ви. А може би е във вашето поведение. Опитайте се да говорите открито, но с толерантност и грижа към партньора, и всичко ще се нареди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FUCK OF

    14 1 Отговор
    ЩОМ СЕ Е СТИГНАЛО ДО ТУК
    .....ВСЕКИ СИ ПОЕМА ПО ПЪТЯ И....ТОВА Е......

    ЩОТО ТО СЕ ТЪРПИ....ТЪРПИ.....НО В ЕДИН МОМЕНТ ПРОСТО ТИ ПИСВА.....
  • 2 Иван Господинов

    13 1 Отговор
    1. Безразличие към живота и проблемите ви
    - В един момент просто ти писва от мрънкалници и когато поредният такъв срещаш и в домът си ти идва в повечко. Никой не обича мрънкалници, особено хронични - просто никой!
    2. Пълно недоверие
    - Твърде многото лъжи в един момент си взимат своето от доверието дори и на сляпата любов. Това е положението.
    3. Постоянно закъснява и отменя планове
    -Ами спрете да искате само и пробвайте да дадете нещо. Примерно вкусна вечеря приготвена от вас? Как ви звучи идеята да не го изтупвате за поредна вечер в поредният нов шикозен ресторант? Пробвайте.
    4. Не е в настроение за целувки/ прегръдки
    -Спрете да търгувате с тях и пробвайте тоя път без да искате нищо след секса. Просто поговорете за някой нов филм, книга, музика. Нещо си неангажиращо и заспете заедно прегърнати. Първите пъти може да му е странно и да седи в очакване но с времето ще свикне а вие ще си получите всичките целувки и прегръдки, че и отгоре.
    5. Нежелание да се грижи за вас
    А вие кога за последно се погрижихте за него ама ей така безкористно и безвъзмездно? Кога бяхте до него когато имаше нужда?
    6. Нежелание да прекарвате време заедно
    Ако прекарването е винаги свързано с изхарчването на неговите пари сигурно е решил да поспести някой лев за черни дни. Пробвайте няколко пъти по ваша инициатива с приятни за двамата преживявания които не изискват плащане.
    Връзката както и всяко нещо в живота е вид инвестиция. Когато единият само губи дори и да е най