Last news in Fakti

8 Август, 2017 12:40 6 677 6

US продуцент: Песента на Сузанита е крадена от мен (ВИДЕО)

  • сузанита-
  • том прайс-
  • бахайска вяра
US продуцент: Песента на Сузанита е крадена от мен (ВИДЕО) - 1
Орхан Мурад и Сузанита Кадър бТВ

"О, Боже, славен и свещен, о, Боже, милостив и добър, освободи ни от трудностите чрез твоята милост и доброжелание" - това е текстът на сакралната религиозна молитва от бахайската вяра, превърната в песен от австрийски цигулар и диригент. Продуцент е Том Прайс.

Пред бТВ той заявява, че песента на Сузанита "Луцифер и Буда" всъщност е с мелодията, която той е продуцирал през 1991 г.

"Това е религиозен запис. Бахайската вяра има над 10 000 000 последователи. В този клип (на Сузанита) е използван моя запис, така че това видео в ютюб е откраднало две неща - продукцията, която аз направих през 1991 г. и песента, която проф. Казем Исак е написал. Това е нарушение на две авторски права. Не разбирам български и не знам какво точно се пее, но хората които ми писаха посочиха, че думите са много сексуални. Това е много странно, защото оригиналната песен е дълбоко религиозна и е за Бог. Да вземеш такава сакрална религиозна песен и да сложиш сексуално съдържание в нея е много изненадващо. Ако не свалят песента, ще заведем дело на момента, но първо само ще ги помолим да махнат тази песен. Ако са изкарали пари от тази песен, ще ги помолим да ги преведат за избрана благотворителна кауза. Тези хора никога не са получавали разрешението ни нито да използват записа, нито самата песен", каза Прайс.

Казусът за мен е много ясен и няма никакъв скандал. Децата са използвали един семпъл от ди джей Биз, взели са един бийт - два такта. Авторското право до 4 такта се води взаимстване, а не плагиатстване. Не е вярно, че Сузи пее същата мелодия, мелодията е съвсем различна. И текстът на песента не е откровено сексуален, това, че някой е обладан от Луцифер и Буда означава, че в него се борят доброто и злото", каза Орхан Мурад - баща на Сузанита.

Самата Сузанита твърди, че песента не е крадена, защото тя има кореспонденция с Биз, който бил автор на инструментала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиен бизнес

    12 3 Отговор
    Хе-хе, много шум, много нещо. Покрай малката и бай Орхан излезе от прахта, вече го виждам по билбордите на чалготеките.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 жалка история

    19 3 Отговор
    Най-тъжното е че тоя глупак баща й продължава да я защитава в к..валеенето и кражбата !?!?!?
    Журналистите спрете да пишете за това същество и го пратете в забвение, така със сигурност, ще му помогнете иначе, ако продължите да ни го "рекламирате" ще стане още по-зле !
  • 4 Stop Making Stupid People Famous

    17 1 Отговор
    Отдавна сме стигнали дъното и май вече копаем надолу....
  • 5 курчо кирев

    7 1 Отговор
    Невероятно е тая какъв к.*валяк е само на 14г.
    Баща й ако не беше сляп щеше да я нашамари , но не може да я види как се кълчи като елитна проститутка.
    Но си личи че и той е с доста ниска култура и силно ограничен човек.
  • 6 АНОНИМЕН

    7 1 Отговор
    И ТОВА К***Е Е ИДОЛ НА ДНЕШНИТЕ ТИЙНЕДЖЪРИ......

    БОЖЕ ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ...