1 547 0

5 признака, че детето се нуждае от лекар

Ранното установяване на симптомите може да спести редица главоболия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Детското заболяване е неприятно преживяване за всеки един родител. Много от проблемите могат да бъдат избегнати, стига симптомите да бъдат разпознати навреме. Ето и някои важни признаци за влошено детско здраве, които не бива да бъдат пренебрегнати.

Разрастване на бенките

Ако забележите поява на петно, което е асиметрично, неравномерно на цвят и голямо (повече от 6 милиметра) или разрастване на съществуваща бенка по тялото, незабавно заведете вашето дете на лекар, съветва "Фрамар".

Косопад

Вероятно източникът на този проблем се крие в тялото. Косопадът може да бъде причинен от липса на витамини. За да разберете истинската причина, е най-добре да посетите лекар

Видни промени в поведението

Внезапното намаляване на апетита, проблемите със съня или обездвижването са важни причини, поради които трябва също да се обърнете към лекар.

Намален слух

Ако детето не реагира на молбите и не отговаря, дори когато го назовавате по име, то вероятно има проблеми със слуха. Това може да се разбере с помощта на лекар.

Непрестанна жажда

Честото и привидно невинно желание за консумация на вода и мляко може да бъде признак за някои сериозни заболявания. В този случай е необходимо да посетите лекар.Напиши коментар:


Публикувай