Last news in Fakti

9 Август, 2017 20:00 3 211 4

Кое е общото между тези милиардери?

  • пари-
  • класация-
  • милиони-
  • милиарди-
  • богати-
  • най-богатите-
  • бил гейтс-
  • марк зукърбърг
Кое е общото между тези милиардери? - 1
Бил Гейтс

Всички ние вярваме, че образованието е ключът към успеха и първата стъпка към богатството. Но понякога практическите умения и способността да „хванеш вълната“ на време са много по-важни от дипломата.

Ще ви разкажем за хората, за които липсата на образование не е пречка и въпреки нея са натрупали милиарди долари.

Ричард Брансън

Образование: незавършил гимназия

Бъдещият основател на Вирджиния Рекърдс, според самия него, се е затруднявал да учи, затова напуснал гимназия на 16 години и заминал за Лондон.

Първият му бизнес проект бил списание, и на 17 години Брансън вече бил създал първата си благотворителна организация. Днес той не само притежава звукозаписна компания, но и цяла авиолиния.

Ингвар Кампард

Образование: Гимназия

Компанията, позната по цял свят днес като ИКЕА, е създадена от Ингвар Кампард, когато той бил на 17 години.

Бъдещият милиардер страдал от дислексия и това затруднявало ученето му, затова и никога не влязъл в университет.

Хенри Форд

Образование: Гимназия

Младият Хенри Форд не харесвал ученето в религиозното училище. Всъщност единствената му страст била различните механизми. На 16 години Хенри избягал от вкъщи и отишъл в Детроит, където започнал работа като асистент механик.

Майкъл С. Дел

Образование: 1 година в университет

Майкъл Дел, основателят на Дел Технолъджис, спечелил първата си заплата на 12 като продавал абонаменти за местен вестник.

Докато учил, Дел основал първата си компютърна компания PC's Limited. Той напуснал университета, когато бил на 19.

Бил Гейтс

Образование: 2 години в университет

Бил Гейтс има диплома от Харвад, въпреки че милиардерът я получил през 2007 по решение на администрацията в Харвард, която искала да му се отплати за това, което направил за университета. Гейтс учил в университета само 2 години преди да бъде изключен.

Джон Рокфелер

Образование: 3-месечен курс за счетоводители

Джон Рокфелер, един от най-богатите хора в историята, спечелил първия си долар на 7. Когато станал на 13 започнал да дава пари на заем на приятели. След като завършил училище, Джон влязъл в колеж, но скоро след това го напуснал.

Амансио Ортега

Образование: Незавършил гимназия

Амансио Ортега, основателят и собственик на магазините Зара, напуснал училище, когато бил на 13 и започнал да работи като доставчик на магазин за дрехи.

Ортега отворил първия си магазин през 1975 година. Днес Индитекс Груп, която притежава Зара, работи из цял свят, а нейният собственик е сред най-богатите хора в света.

Марк Зукърбърг

Образование: 2 години в университет

Марк Зукърбърг е най-младият милиардер в списъка. Въпреки че е бил студент в Харвард, той не е получил диплома, защото бил твърде зает със създаването на социална мрежа. Между другото, той е учил психология.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опала

    11 2 Отговор
    ЦРУ!
  • 2 alien

    7 1 Отговор
    Дали,това са хора!
  • 3 юрист

    4 7 Отговор
    Защо давате за пример хора, страдащи от дислексия? Естествено, че ученето/ по-скоро четенето/ си е проблем за тези хора и е нормално те да не искат да учат по стандартния начин на обучение! Това си е доста гадничко- да не можеш да изпиташ удоволствието от прочитането на една хубава книга, защото страдаш от дислексия...“....Публикувано във факти.бг: Но понякога практическите умения и способността да „хванеш вълната“ на време са много по-важни от дипломата....“ Това е НЕВЯРНО твърдение- просто тези хора са си размърдали сивото вещество да намерят и развият онази своя дарба, която ще замести дислекцията.“...Публикувано във факти.бг: Младият Хенри Форд не харесвал ученето в РЕЛИГИОЗНОТО училище...“ Ерго- ако училището НЕ БЕШЕ религиозно, а обикновено, може пък щеше да му хареса да учи. Истината е , че всички тези хора на много ранна възраст не просто са развили дарбите си като индивиди, но и са печелили профит от реализацията на тези дарби.

    Коментиран от #4

  • 4 име като гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    не се впрягай виж тези които са ти дали минуси сигурно не знаят даже какво е Дислексия