649 2

Колко е важно да бъдем пример за тези, които ни гледат

Събина Андреева

Беше слънчев съботен следобед в град Оклахома. Моят приятел— и горд баща, Боби Люис, водеше двамата си малки синове да играят миниголф. Той се отправи към човека зад билетното гише и попита:

— Колко е входът?

— Три долара за вас и по три долара за всяко дете, което е над шест години — отвърна младият мъж. — Ако са на шест или по-малко ги пускаме безплатно. На колко години са?

— Адвокатът е на три, а лекарят — на седем —каза Боби, — така че ви дължа шест долара.

Мъжът зад гишето каза:

— Ей, господине, да не би току-що да сте спечелили от лотарията, или какво? Можехте да си спестите три зелени. Можехте да ми кажете, че голямото е на шест. Нямаше да разбера.

— Е, сигурно е така — рече Боби, — но децата щяха да разберат.

***

Както е казал Ралф Уолдо Емерсън:

„Твоето излъчване крещи така силно, че не чувам какво казваш."

В решаващите мигове, когато етиката е по-важна от всичко друго, постъпвайте така, че да служите за пример на всички, с които работите или живеете.

Патриша ФрипКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Снежа
  Отговор
  1 16:10  15.08.17
  Ако обаче човека който служи за пример не е най читавжкаво праим .? Моят съсед по вила е гледан от дядо си и го копира мота мо .Дядо каза .А е на 36 .Глупак ви казвам иска да кара влака у нас Но си падна на по голям от него .Вика ми дядото аз като говоря ти ще мълчиш всичко това у нас Изхвърлих го и той вика ще ти се сърдя Ами сърди се му казах .Внука същия и той искал като говори аз да мълча Да ама не И той ще се сърди ами да се сърди .да ама иска това онова Няма казвам сърди се само че у вас и заедно с дядо си .Намери си майстора и сега зяпа през оградата ... Иначе все викаше ти що имаш а не ще да се напъне Казах му да си ги изкара от там където си ги е наврял и да си го направи и той ще има не ще Ами да гледа...

  Коментиран от #2

 • Мунчо
  Отговор
  2 11:19  17.08.17

  До коментар #1 от "Снежа":

  Ко речи? Ко?

Напиши коментар:


Публикувай