15 Август, 2017 14:08 1 617 0

Тейлър Суифт спечели делото за сексуален тормоз

  • тейлър суифт-
  • дело-
  • спечели-
  • сексуален тормоз-
  • обезщетение

Певицата получи обезщетение от 1 долар

Тейлър Суифт спечели делото за сексуален тормоз - 1
Снимка: shutterstock

Тейлър Суифт спечели делото за сексуален тормоз срещу бивш радио диджей, предадоха световните информационни агенции.

След продължило близо четири часа разискване съдебните заседатели се произнесоха в полза на 27-годишната Суифт. Съдът в Денвър постанови, че бившият диджей Дейвид Мюлер наистина е опипал голите задни части на изпълнителката, след като е бръкнал под полата ѝ по време на фотосесия с фенове преди неин концерт в през 2013 г.

По-рано съдът отхвърли като неоснователно твърдението на 55-годишния Мюлер, че изфабрикуваната от Тейлър Суифт история за сексуално посегателство е довела до уволнението му от радио в Денвър.

През 2015 г. той заведе дело за 3 млн. долара обезщетение срещу изпълнителката, обвинявайки я, че заради лъжливите ѝ твърдения е останал без работа. В отговор на това Тейлър Суифт заведе ответно дело за сексуално посегателство.

Певицата спечели делото и получи символичното обезщетение от 1 долар.

В направеното от певицата изявление след края на делото тя посочва: "Искам да благодаря на съда, както и на правния ми екип за това, че се бореше за мен и за всички жертви, изпаднали в положението да премълчат сексуален тормоз".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА