713 1

Новият басейн на семейство Бекъм ще е с вода от тоалетната

Снимка Архив shutterstock
Снимка Архив shutterstock
Милена Трачева

Дейвид и Виктория Бекъм ще използват пречистена вода от мръсния канал, за да напълнят новия си плувен басейн. По този начин, освен че отговорно ще пестят вода, те ще избегнат и химикалите, които по принцип се използват, за дезинфекция и пречистване на водата в плувните басейни, съобщи наскоро британският вестник Daily Mail.

Екологичният басейн, който ще се пълни с пречистената вода, използвана в домакинството, включително тази от тоалетната, ще се намира в новото имение на звездната двойка, за което вече са получили разрешително и от управата на графство Оксфордшър.

За почистването на съоръжението с размери 12 х 7 м. и дълбочина от 1 метър, няма да се използват химикали, а биофилтрационна система.

В своята молба до властите, цитирана от вестник Sun, семейство Бекъм са написали: "Езерото ще бъде без химикали, за пречистването на водата ще се използва естествена система за биофилтрация, при която основната вода ще минава през предварителна обработка с фосфор."

Източник, запознат с еко проекта на семейството, е споделил пред британските медии, че 42-годишният бивш футболист, 43-годишната му съпруга и техните деца 18-годишният Бруклин, 14-годишният Ромео, 12-годишният Круз и 5-годишната Харпър, заедно са взели решението за необичайния басейн, защото химически обработената вода е вредна за околната среда.

Звездното семейство се надяваше да се премести от дома си в Лос Анджелис до края на лятото, но заради забавяне на строителните работи по новия им дом, преместването бе отложено за неопределен период от време. Техни представители отказаха да дадат коментар по въпроса.

Снимка: Instagram

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Монго
    Отговор
    1 14:49  16.08.17
    Ама що се мъчат, направо да плуват в wc-то.

Напиши коментар:


Публикувай