962 6

Мъже ухаещи на зарзават са по-неустоими за жените

Мъжете, които ядат повече плодове и зеленчуци са по-привлекателни

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Плодовете и зеленчуците безспорно са много здравословна храна, но също така са способни да превърнат един мъж в магнит за жените. Това сочат резултатите от ново проучване, според което представителките на нежния пол предпочитат мъже, които ухаят на пресен зарзават. Изследването също така е установило, че приемането на въглехидрати може да направи мъжете по-малко привлекателни за жените, съобщава NPR.

"Ние знаем, че миризмата е важен компонент от нивото на привлекателност. Особено за жените", заявява Ян Стивън професор в австралийския университет "Макавери" и един от авторите на изследването.

Стивън обяснява, че миризмата на човешката пот показва колко е добро общото ни здравословно състояние. Именно така жените на подсъзнателно ниво избират своя потенциален партньор. Колкото по-приятен е ароматът му, толкова по-здрав е той.

Той и екипът му провели редица тестове с участието на млади мъже в добро здраве. Учените отчели колко зеленчуци и плодове консумират субектите на ден с помощта на уред, наречен спектрофотометър.
С негова помощ изследователите измерили нивата на каротеноиди за всеки един от участниците в експеримента.

Оказало се, че онези, които включват в хранителния си режим повече плодове и зеленчуци са с по-голяма концентрация на каротеноиди в кожата.

След този тест мъжете те били помолени да извършат физически упражнения, облечени в чисти фланелки, раздадени им от учените.

В следващия етап от експеримента, доброволки трябвало да помиришат потните мъжки тениски и да дадат оценка за това колко атрактивна е миризмата на всяка една от тях.

Мъжете с високи концентрации на каротеноиди получили най-високи оценки за привлекателно ухание. Тяхната пот била с по-плодов и сладък мирис.

Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 17:53  16.08.17
  Ще отворя плод и зеленчук :-)
 • Ivan
  Отговор
  2 18:09  16.08.17
  Изяждам връзка чесън и тръгвам на лов за мацки
 • Радо
  Отговор
  3 18:31  16.08.17
  Аз настъргана ряпа с моркови много ги меля зимъска, и после сърми с една глава чесън...и ставам неустоим разийшли.
 • Потен Циал
  Отговор
  4 19:47  16.08.17
  Ей сега са помирисах род мишницата. Шси посегна!

  Коментиран от #5

 • ДЕДО ВЛАДИКА
  Отговор
  5 17:59  17.08.17

  До коментар #4 от "Потен Циал":

  Сакън чадо , недей !Толкова жени те искат, а може и мъже - ти ще си посягаш ?
 • Панела life
  Отговор
  6 10:14  18.08.17
  Ей сега ще се намажа с един пъпеш до довечера като замириша на прокиснало и жената ще ме нападне веднага да ми сваля дрехите...

Напиши коментар:


Публикувай