16 Август, 2017 17:46 1 275 6

Мъже ухаещи на зарзават са по-неустоими за жените

  • мъже-
  • зеленчуци-
  • плодове-
  • зарзават-
  • ухание-
  • миризма-
  • ядат

Мъжете, които ядат повече плодове и зеленчуци са по-привлекателни

Мъже ухаещи на зарзават са по-неустоими за жените - 1
Снимка: shutterstock

Плодовете и зеленчуците безспорно са много здравословна храна, но също така са способни да превърнат един мъж в магнит за жените. Това сочат резултатите от ново проучване, според което представителките на нежния пол предпочитат мъже, които ухаят на пресен зарзават. Изследването също така е установило, че приемането на въглехидрати може да направи мъжете по-малко привлекателни за жените, съобщава NPR.

"Ние знаем, че миризмата е важен компонент от нивото на привлекателност. Особено за жените", заявява Ян Стивън професор в австралийския университет "Макавери" и един от авторите на изследването.

Стивън обяснява, че миризмата на човешката пот показва колко е добро общото ни здравословно състояние. Именно така жените на подсъзнателно ниво избират своя потенциален партньор. Колкото по-приятен е ароматът му, толкова по-здрав е той.

Той и екипът му провели редица тестове с участието на млади мъже в добро здраве. Учените отчели колко зеленчуци и плодове консумират субектите на ден с помощта на уред, наречен спектрофотометър.
С негова помощ изследователите измерили нивата на каротеноиди за всеки един от участниците в експеримента.

Оказало се, че онези, които включват в хранителния си режим повече плодове и зеленчуци са с по-голяма концентрация на каротеноиди в кожата.

След този тест мъжете те били помолени да извършат физически упражнения, облечени в чисти фланелки, раздадени им от учените.

В следващия етап от експеримента, доброволки трябвало да помиришат потните мъжки тениски и да дадат оценка за това колко атрактивна е миризмата на всяка една от тях.

Мъжете с високи концентрации на каротеноиди получили най-високи оценки за привлекателно ухание. Тяхната пот била с по-плодов и сладък мирис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    5 0 Отговор
    Ще отворя плод и зеленчук :-)
  • 2 Ivan

    10 1 Отговор
    Изяждам връзка чесън и тръгвам на лов за мацки
  • 3 Радо

    6 0 Отговор
    Аз настъргана ряпа с моркови много ги меля зимъска, и после сърми с една глава чесън...и ставам неустоим разийшли.
  • 4 Потен Циал

    6 0 Отговор
    Ей сега са помирисах род мишницата.
    Шси посегна!

    Коментиран от #5

  • 5 ДЕДО ВЛАДИКА

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Потен Циал":

    Сакън чадо , недей !Толкова жени те искат, а може и мъже - ти ще си посягаш ?
  • 6 Панела life

    1 0 Отговор
    Ей сега ще се намажа с един пъпеш до довечера като замириша на прокиснало и жената ще ме нападне веднага да ми сваля дрехите...