9 740 14

Животът на компаньонките от династията Мин - злоупотреби, мъчения и убийства

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Династията Мин е високо ценена, тъй като според редица исторически източници е имала най-правилният подход за управление. Наред с политиката обаче тези аристократични особи крият много срамни тайни.

Още нейният основател император Хуну създава харем от поне 900 компаньонки. Тези момичета били на около 12 години и са отвличани от домовете си, за да доставят сексуални услуги на императора.

Стъпалата им били деформирани, за да не могат да избягат, а когато императорът пожелаел някоя от тях, слугите я носели на ръце. Императорът бил много ревнив и се стремял да контролира всяка минута от ежедневието на момичетата в харема.

Още приживе той нарежда при смъртта му любимите му жени да бъдат убити и погребани като негови слугини.

Неговият наследник – император Хонгджъ продължава същата традиция, а неговият син – император Юнлъ стига и по-далеч с изграждането на Забранения град, който се превръща в символ на диктаторското му управление.

През 1421 г. плъзват слухове, че една от любимите компаньонки на императора се е самоубила, защото имала връзка зад гърба му. Униженият император решил да отстрани всички замесени.

Според свидетелства на една от компаньонките над 2000 момичета са нарязани на парчета, а други били обесени на копринени въжета в една от залите на Забранения град.

Но и без тези зверства в харема не се живеело в разкош. Напротив, момичетата били толкова много, че трябвало да се борят за всеки залък хляб.

Следващият император Уанлъ вярвал, че може да изобрети еликсира на вечната младост. Той бил убеден, че кръвта от менструацията на девици е ключова съставка за създаването на този еликсир.

За да си гарантира, че телата на момичетата са чисти, императорът наредил те да пият единствено роса и да ядат само черници. Хиляди умират заради тази жестока диета.

Група от компаньонки решават да отмъстят и се промъкват в спалнята на императора, докато той спи, с намерението да го удушат, но той се събужда и нарежда веднага да бъдат екзекутирани.

Еликсир на младостта така и не се измисля, но неговия фанатизъм по този въпрос става причина за началото на упадъка на династията Мин.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Харман
  Отговор
  1 00:44  19.08.17
  Този трябва да се ч.ка изодзадзе за да разбере как е
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 01:31  19.08.17
  Диваци
 • Дедо Грую
  Отговор
  3 08:19  19.08.17
  Ма венелинке, от де изсмука тез дълбоки познания? Да се просълзи човек от дълбоките ти академични познания. Това за краката - да не бягали девиците . . . Боже, прибери си версиите. Чадо, да знаеш : Краката на всяко момиче от благороден произход са се стягали от съвсем ранна възраст, за да останат малки. Дълга и мъчителна процедура.. Това е било с естетична цел. Само простолюдието е имало големи крачуни, а благородничката трябва да има малки, изящни крака. В следствие на тази процедура аристократките правели малки стъпки, което според тогавашните представи е било признак на изящество. Вярно е , че се придвижвали трудно и за това са имали специално направени обувки. Тогава, по онова време е било позорно една благородничка да ходи пеша. Излизали са с носилки за тази цел. Наложниците на императора са набирани само от аристократичните фамилии.Никой не е "ловял" момичета от простолюдието, които в следствие на тежкия живот съвсем не са били секси, а и би било нечувано оскърбление към Сина на Слънцето. Въпрос на огромна чест за всяко благородно семейство е било да ИЗБЕРАТ някоя от дъщерите му да отиде в двореца за наложница на императора. Императорът е имал 3 съпруги с 1, 2 и 3 ранг. Останалите са наложници, които също били с различен статут. Предтолонаследник е можел да стане и син на наложница. Така е било до идването на комунистите на власт. Колкото до глада в харема и хранителната диета приличат на комунистическа пропаганда. Толкова сиромах импера

  Коментиран от #5

 • ХАСАН
  Отговор
  4 10:40  19.08.17
  Ама те и рицарите когато отивали на поход заключвали жените си с девически пояс!..Представяте ли си една две години в железен пояс..без хигиена,миризлива,..ужас

 • Мила
  Отговор
  5 15:02  19.08.17

  До коментар #3 от "Дедо Грую":

  Геее ....мнго инфо....Благодарим ! Интересно е .И е по - прятно за четене,определено..
 • 6 15:56  19.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пловдивчанка
  Отговор
  7 18:54  19.08.17

  До коментар #6 от "майна":

  Някаква рецепта за лютеничка или кьопоолу,ако може да,споделиш.... Аз не си мисля за ...е....я и др .такива ...кат тия хора тук... Пък и дископатията ме хвана ....оф...Ляк ако знаиш някакъв..Пиши

  Коментиран от #8

 • Отговор
  8 19:01  19.08.17

  До коментар #7 от "Пловдивчанка":

  Като си дърта за това не мислиш.

  Коментиран от #9, #10

 • Пловдивчанка
  Отговор
  9 19:50  19.08.17

  До коментар #8 от " ":

  Аааа..АТака...Ко да са праии...😃 Виж как знаиш Ти ,макар и млад...👍👍👌👌😉😃☺☺😃 Ако и някаква рецепта ми споделиш , цена нямаш!
 • Пловдивчанка
  Отговор
  10 19:56  19.08.17

  До коментар #8 от " ":

  На 69 съм забила....Не казвай на никой!
 • asd
  Отговор
  11 21:27  19.08.17
  До Дедо Грую: Дедо, това за малките стъпала е било фетиш у древен Китай, и на децата още са им връзвали крачетата, докато пръстчетата на краката не закъснеят, най-елитните компаньонки също са били с малки крачета, сещай се... До Хасан: Баце ти отделен си запознат толкова с хигиената на рицарите бре?!?!!?!?? И в конце концов до дамите: Момичета, не се занимавайте да си разменяте идеи за трушии, лютеници и сексуални пози, ами вземете си намерете някой читав мъж! А колкото за писанията на хавторката... Да вземе за прочете "Тай Пан" милата, то освен "Цар плъх" има и други интересни книги. Поздрави!

  Коментиран от #12

 • От дамите
  Отговор
  12 00:02  20.08.17

  До коментар #11 от "asd":

  Къде ... ?!..☺ Поздрави!

  Коментиран от #13

 • asd
  Отговор
  13 06:14  20.08.17

  До коментар #12 от "От дамите":

  Е тук вече ме хващаш натясно и на този въпрос отговор нямам за съжаление... Но пък никога не се знае от къде може да изскочи нещо интересно :)
 • Ivan S
  Отговор
  14 13:26  21.08.17
  Бой, е.*нье и сръбска музика. Нищо не се е променило

Напиши коментар:


Публикувай