1 154 0

Сините ботуши на фламингото (ВИДЕО)

Бебе фламинго получи чифт ръчно изработени ботушки за първата си разходка

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Запознайте се със Скуиш — малко фламинго, което получи чифт сини, ръчно изработени ботушки, за първата си разходка из парка за птици "Джуронг" в Сингапур.

Мъникът се е излюпил преди няколко седмици от изоставено яйце, което служители на парка намерили. Те прибрали яйцето в специален инкубатор в Развъдния и изследователски център към парка, където то останало до деня, в който се пропукало и Скуиш подал глава отвътре.

Днес малкото фламинго, което тежи 1,6 кг., за пръв път излиза от научния център, за да види света отвън. За целта неговите гледачи му обуха специално направени сини ботуши, предпазващи крачетата му от горещата земя.

Орнитолозите заявяват, че по този начин нежните ходила на птичето няма да получат мазоли или изгаряния от горещия и твърд бетон извън сградата на центъра, които биха могли да се инфектират и да забавят освобождаването му в дивата природа.

Скуиш ще прави разходки всеки ден, за да могат тънките му крачка да укрепнат и да получи необходимата доза слънчева светлина, нужна на организма му, за да заздрави и подсили неговите кости.

Жерар Уан, един от старшите орнитолози в парка за птици, обяснява, че слънчевите лъчи ще помогнат за повишаване на нивата на калций, което ще укрепи развитието на костите му.

"Когато краката му са достатъчно силни, ще го изпратим обратно в ятото и ще стискаме палци да се интегрира успешно", заявява Уан.

По думите му, Скуиш се развива и расте добре и вече е достатъчно самостоятелен, за да не се налага служителите да го хранят от ръка.

Ако продължава да се развива така, Уан смята, че до 2 седмици малкото фламинго ще е в състояние да се присъедини към себеподобните си в парка.

Нужни са около две години, преди младите фламинга като Скуиш да се отърве от сиво-белите пера и да се сдобие с прекрасното розово оперение, с което тези птици са известни.

Сингапур


Напиши коментар:


Публикувай