3 843 3

Хората наистина предчувстват края си

Учени доказаха, че смъртта "предупреждава", кога ще посети някого

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Смъртта наистина ли "предупреждава" за своето идване и могат ли хората да я усетят? Според група американски учени отговорът на този въпрос е "да".

Американски учени са провели изследване върху няколко хиляди истории, свързани с болести и чрез тях достигнали до идеята, че човек наистина е способен да предусети своя край.

Как става това? Тайната се състои в хормоналните изменения, твърдят учените, цитирани от агенция ФАН.

Организмът самостоятелно започва да подготвя нервната система за смъртта и именно заради това много пациенти изпадат в паника или депресия.

По-рано д-р Либерман от Прайтзкерсата медицинска школа разказа, че той е успял да разработи специални тестове, които позволяват да се определи, дали човекът в скоро време може да умре. За целта той е подложил на тестовете група от 80 възрастни души, половината от които починали до половин година след изследването.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Имератор
  Отговор
  1 18:20  20.08.17
  Публикувано във факти.бг: За целта той е подложил на тестовете група от 80 възрастни души, половината от които починали до половин година след изследването. Браво на този велик учен, открил, че ябълките падат на земята! Голямо откритие. Авторката знае ли какво пише?
 • Смолата
  Отговор
  2 19:56  20.08.17
  Как си, бай Иване, ще мреш ли, кък я мислиш.
 • един
  Отговор
  3 11:22  23.08.17
  А тези дето им теглят куршума дали го усещат, дали се подготвят хормонално и нервално?

Напиши коментар:


Публикувай