Last news in Fakti

19 Декември, 2011 13:51 4 002 0

Коледната елха вреди на здравето

  • коледа-
  • елха-
  • бронхит-
  • плесен

Един от символите на Коледа – коледното дръвче, може сериозно да увреди здравето, предупреждават специалисти. Те обясняват, че е възможно човек да започне да кашля, киха, да получи сълзене на очите, болки в гърдите и да чувства дискомфорт, докато се намира в стаята,  където е поставена елхата. Причината е плесента в дръвчетата.

Специалисти от медицинския университет в Ню Йорк са провели редица изследвания в продължение на един месец по време на пика на респираторни заболявания. Изследвали са кората и клонките на 82 елхи. Половината от тях са съдържали въпросната плесен, която предизвиква алергични реакции, а в някои случаи дори бронхит и пневмония.

Поради топлината в помещенията, плесента по елхите се увеличава. За две седмици количеството й нараства шест пъти. Съветът на специалистите е преди да внесете елхата в дома, добре да се измие, а веднага след Коледните празници да се изнесе от къщата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА