2 992 3

12 неща, които децата на разведени родители познават до болка

Събина Андреева

1. Като дете на разведени родители, със сигурност сте спечелили симпатиите на всички около себе си. Приятели и познати правят най-доброто от себе си за вас, защото вярват, че животът ви е ужасен.

2. Свикнали сте да сменяте дома си – веднъж при мама, веднъж при татко. Неделите са дните, в които обикновено стягате багажа, защото сменяте адреса за седмица или две. Истината е, че понякога тази смяна на дома е забавна.

3. Имате чувството, че можете да наследите множество таланти. Някои идват от биологичните ви родители, а останалите придобивате от вторите си родители. Сякаш изведнъж ставате най-интелигентният човек на земята.

4. Семейните събирания понякога ви се струват кошмарни. Никога не знаете какво може да се случи на тях и ви се ще да свършат възможно най-бързо.

5. Придобили сте несравними организационни качества. Това се е случило, защото ви се налага да организирате двойно повече партита и събития за семейството. Пък и да държите два фронта по едно и също време не е лесно, но идва с ползи.

6. Родителите ви говорят зле един за друг понякога и това е един от най-тъжните аспекти на развода за вас. Това е едно от нещата, които децата на разведени родители мразят най-много. Родителите не осъзнават, че това влияе зле на психологическото развитие на децата.

7. Некомфортно е, когато гледате как родителите ви се приготвят за среща с друг човек. Сякаш някой краде от времето за семейството ви и се чудите дали отново семейството ще прекарва такова време заедно.
8. Започвате да подлагате на съмнение концепцията за любовта. Така ли свършва всичко? Това ли е любовта? Защото в един момент сте виждали родителите си като съвършената двойка, готова на всичко заедно, а сега това го няма.

9. Чувствате се специални и важни, защото постоянно ви търсят. От спора за попечителство до двойните покани за най-различни събития, това е станало ежедневие за вас. Една от най-странните ползи на това е, че обичайно получавате два пъти повече подаръци и изненади на рождените си дни и/или други празници.

10. Играта на обвинения. Ако объркате нещо, провалите се в училище, развиете някой лош навик и т.н., майката обвинява бащата за това, а бащата прави същото от своя страна. „Майка ти те е разглезила! Майка ти не се грижи достатъчно добре за теб! Баща ти трябва да спре да разваля режима ти!“ и т.н., и т.н...
11. Хората около теб винаги смятат, че обичате единият си родител повече от другия. Това не е вярно. Винаги сте обичали и двамата по равно и сте се надявали нещата да се променят за по-добро. Децата на разведени родители постоянно се опитват да покажат, че не предпочитат единия пред другия родител.

12. Едно от най-трудните неща в училище е било да нарисувате семейното дърво. Нужно ли е да обяснявам защо? В повечето случаи листа се оказва прекалено малък, за да съберете всички доведени братя или сестри.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 00:38  26.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  2 15:24  26.08.17
  Това за някоя друга държава ли е писано? Май автора не е наясно с реалността въобще. Първо трябваше да проучи въпрос. При 80% родителите след развод въобще не си говорят. Другото написано няма да коментирам ... все едно от някои сериал е взаимствано
 • Традиция
  Отговор
  3 17:22  26.08.17
  От разведените родители,порастват нещастни деца,който се преобразуват в един момент на ,,к...лета" хора без морални и законови задръжки.Това не важи са сираците,те са по богати душевно дори от ,,щастливците".

Напиши коментар:


Публикувай