Last news in Fakti

24 Август, 2017 16:05 4 664 1

Възможно ли е да се отървете от стриите с помощта на лазерна терапия?

  • стрии-
  • бременност-
  • лазерно лечение

Според лекари в Западна Австралия високотехнологично лечение, използвано при жертвите на изгаряния, може да доведе до благоприятни резултати в борбата срещу стриите, съобщи „Дейли Мейл“.

Хормоналният стрес и напълняването по време на бременност са често свързани с появата на стрии по корема, бедрата и гърдите. Докато някои жени спокойно приемат промените в тялото си, други започват да търсят всички възможни алтернативи, за да възвърнат предишната мекота и гладкост на кожата си.

И докато все още не е разработено лечение, което напълно да премахне стриите, лекарите в Западна Австралия са попаднали на нещо, което може да ги направи почти невидими за окото.

Новото лечение включва CO2 лазер, който първоначално бива разработен за третирането на жертвите на изгаряния. Оказва се обаче, че въпросният лазер може да бъде използван за третирането на различен вид белези.

Според д-р Ешан Ядън единствените лазери, които са способни да премахнат стриите са тези, които проникват в кожата. „Открихме, че CO2 лазерите могат да направят това“, съобщи тя в изявление.

Въпреки че лечението никак не е евтино (всяка сесия може да струва между 300 и 500 долара), то може да помогне на много майки, които не могат да се погледнат в огледалото след бременността си.

Младата майка, Алисия Дамянович, каза, че стриите са я довели до постнатална депресия, като значително са повлияли на нейното самочувствие и увереност. Тя е една от малкото пациенти, решили да се подложат на новото лазерно лечение. Алисия вярва, че процедурите ще ѝ помогнат да възвърне изгубеното си самочувствие, което според нея е било изравнено със земята заради стриите, които получила по време на бременността си.

Жената, която родила дъщеря си едва на 17-годишна възраст и по-късно дала за осиновяване, разкрива в интервю пред Nine News, че белезите я довели до постнатална депресия: „Първите няколко месеца не исках да изляза от вкъщи, изгубих желание да се свържа с бебето си, защото се чувствах сякаш до някаква степен то е виновно за сегашното ми състояние“, каза тя.

Докато новото лечение предлага надежда на мнозина, д-р Марк Дънкан-Смит от медицинската асоциация в Австралия предупреждава, че лечението не е "лек". "Хората трябва да разберат, че има разлика между избледняването и намаляването на размера на стриите и тяхното пълно „изкореняване“, каза той в изявление.

Заниманията с фитнес и културизъм и бързото увеличаване на обема на мускулната маса също могат да доведат до неприятното кожно разтягане. Хормоналните промени са още една причина - не само по време на бременност, но и в тийнейджърска възраст, твърдят експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Уникална и*ио*тка! Особенно часта дето обвинявала детето си! Трябва и психиатър и терапия!