1 063 2

Швейцарското сирене удължава живота

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Иво Стойнев

Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. „Daily Mail“, позовавайки се на корейски учени. Бактерията Propionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.

Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората. Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения – ацетат, пропионат и въглероден диоксид.

Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета. Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и „подобряват биомаркерите на стареенето“.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пазарен Либерализатор
    Отговор
    1 17:01  26.08.17
    Тези статии ги пускайте по веганските форуми :)
  • Веган-жена
    Отговор
    2 09:36  27.08.17
    Купи ми де !🙂

Напиши коментар:


Публикувай