26 Август, 2017 14:56 1 698 2

Швейцарското сирене удължава живота

  • швейцарско сирене-
  • пробиотик-
  • живот-
  • здраве
Швейцарското сирене удължава живота - 1
Снимка: shutterstock

Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. „Daily Mail“, позовавайки се на корейски учени. Бактерията Propionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.

Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората. Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения – ацетат, пропионат и въглероден диоксид.

Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета. Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и „подобряват биомаркерите на стареенето“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор
    Тези статии ги пускайте по веганските форуми :)
  • 2 Веган-жена

    2 0 Отговор
    Купи ми де !🙂