28 Август, 2017 02:15 2 305 1

Дете от Бангладеш с ужасно заболяване (СНИМКИ)

  • болест-
  • бангладеш-
  • хемангион

2-годишно дете не може да ходи, тъй като дясната му ръка е твърде тежка – 3 кг

Шакиба се родила с малка бучка под дясната си ръка, която с времето започнала да нараства все повече и повече. Заболяването, от което страда малкото дете, се нарича хемангион. И въпреки че е нераково, то оказва множество негативни ефекти върху нея.

Момиченцето, което без деформирания си крайник тежи само 2 килограма, едва застава изправена и пада всеки път, когато се опита да тича. Тя е изключително самотна, тъй като родителите в селото забраняват на децата си да играят с нея, страхувайки се, че и те ще се заразят от ужасното заболяване.

21-годишната майка на Шакиба, Чабина Бегум, е натъжена да вижда дъщеря си отблъсквана по такъв начин: "Тя копнее да играе с другите деца в квартала, но хората се страхуват, че децата им ще хванат болестта. Боли ме да виждам колко грубо се държат с детето ми. Тя не може да седне или да ходи. Всеки път, когато се опита да направи няколко стъпки, пада. През целия ден си играе с мобилния телефон. Няма начин да се опише колко е трудно да гледаш нуждаещото си дете в очите и да знаеш, че не може да направиш нищо, за да му помогнеш“, каза разстроената майка. „Изключително притеснени сме за нея. Не знаем каква е причината за нейното състояние, нито как да я третираме. Тя е прекрасно дете и не заслужава това“, каза още тя.

След като забелязали необикновения растеж на ръката на Шакиба, която по това време била бебе, родителите ѝ решили да продадат някои от вещите си, както и да помолят за заем от роднините и приятелите си, за да финансират лечението ѝ. Те побързали и да се консултират с местните лекари в селото, но никой не можел да каже от какво страда дъщеря им.

"Всички ни посъветваха да я заведем в Дака (столицата на Бангладеш), но истината е че нямахме достатъчно пари, за да си позволим пътуването до там или лечението в болница.“

Отчаяни родителите на Шакиба се обърнали към местната активистка, Мамум Бисвас, за помощ, която по-късно публикувала снимки на Шакиба в социалните мрежи. Много хора (близо 38 000 души), включително и здравни служители, се отзовали веднага и не след дълго момиченцето било прието за лечение от лекарите в столицата.

23-годишният баща на Шакиба, Абдул Сатар, който получава едва 30 лири на месец, е разстроен от факта, че не може да си позволи лечението на дъщеря си, но и щастлив, че най-после има надежда: „Ще оставим всичко в ръцете Бог и на доброволстващите лекари. Надяваме се дъщеря ни да се оправи в най-скоро време, защото тя заслужава по-добър живот от сегашния“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галя

    6 0 Отговор
    Горкото детенце