Last news in Fakti

3 Септември, 2017 23:30 1 061 2

Дронове ще доставят противозачатъчни хапчета и виагра

  • дрон-
  • виагра-
  • противозачатъчни хапчета-
  • аптека-
  • медикаменти

Онлайн аптеката MedExpress планира да използва дронове, за да доставя контрацептиви и виагра в рамките на Обединеното кралство, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Собствениците на компанията понастоящем водят преговори с регулаторните органи с надеждата, че в най-скоро време ще могат да осъществят идеята си. „Услугата ще бъде особено полезна за хората, живеещи в по-отдалечените райони“, каза управляващият директор Дуейн Д'Уоза в изявление.

Той увери, че медикаментите ще бъдат доставяни дискретно, а данните за покупките ще бъдат затъмнени в записите за продажби и банковите сметки.

Едно от предизвикателствата, с които се сблъскала компанията, било решението на проблема как да превози медикаментите в обезопасена среда, където температурата не надвишава 25 градуса. По време на тестванията обаче дрон успешно доставил противозачатъчно хапче в Броадстаирс, Кент, при контролирани условия, които гарантирали ефикасността и качеството на продукта.

„Особено доволни сме от резултатите от тестванията. Надяваме се в бъдеще доставката на дронове да бъде неизменна част от предлаганите от нас услуги.“

Транснационалната компания Amazon.com, с основна дейност електронна търговия, също разработва система за доставки с дронове на подобни продукти. Тя вече направи първата си търговска доставка с дрон в Обединеното кралство още през декември, миналата година. Пакетът пристигнал безпроблемно до целта си в Кеймбридж, 13 минути след като бил поръчан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрънДрън

    0 0 Отговор
    А пезервативи?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.