624 1

Дронове ще доставят противозачатъчни хапчета и виагра

Девора Байкова

Онлайн аптеката MedExpress планира да използва дронове, за да доставя контрацептиви и виагра в рамките на Обединеното кралство, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Собствениците на компанията понастоящем водят преговори с регулаторните органи с надеждата, че в най-скоро време ще могат да осъществят идеята си. „Услугата ще бъде особено полезна за хората, живеещи в по-отдалечените райони“, каза управляващият директор Дуейн Д'Уоза в изявление.

Той увери, че медикаментите ще бъдат доставяни дискретно, а данните за покупките ще бъдат затъмнени в записите за продажби и банковите сметки.

Едно от предизвикателствата, с които се сблъскала компанията, било решението на проблема как да превози медикаментите в обезопасена среда, където температурата не надвишава 25 градуса. По време на тестванията обаче дрон успешно доставил противозачатъчно хапче в Броадстаирс, Кент, при контролирани условия, които гарантирали ефикасността и качеството на продукта.

„Особено доволни сме от резултатите от тестванията. Надяваме се в бъдеще доставката на дронове да бъде неизменна част от предлаганите от нас услуги.“

Транснационалната компания Amazon.com, с основна дейност електронна търговия, също разработва система за доставки с дронове на подобни продукти. Тя вече направи първата си търговска доставка с дрон в Обединеното кралство още през декември, миналата година. Пакетът пристигнал безпроблемно до целта си в Кеймбридж, 13 минути след като бил поръчан.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ДрънДрън
    Отговор
    1 20:02  06.09.17
    А пезервативи?!

Напиши коментар:


Публикувай