995 1

Инжекции намаляват вероятността от сърдечни пристъпи

Девора Байкова

Противовъзпалителни инжекции биха могли да намалят риска от сърдечни пристъпи и да забавят развитието на рака, установи проучване. Според специалисти това е най-големият пробив в борбата със сърдечните заболявания, откакто статините за понижаване на холестерола бяха въведени в медицината, съобщи английският всекидневник „Гардиън“.

Учените забелязали, че сърдечните пристъпи са често срещани при хора с нормален холестерол, но с висок риск от хронично възпаление.

„Всяка година приблизително 200 000 души в Обединеното кралство влизат в болница заради сърдечен пристъп или инфаркт на миокарда“, каза проф. Джеръми Парсън, заместник-директор на Британската фондация за сърцето. „Със сигурност медикаментите за намаляване на холестерола оказват благоприятен ефект върху здравето на пациента. Този благоприятен ефект обаче не е достатъчен.“

По време на проучването на близо 10 000 пациента, претърпели сърдечна криза, започнали да се поставят инжекции с противовъзпалителното средство, известно като канакинумаб. Това намалило повторните сърдечни пристъпи с 15%, а нуждата от скъпи процедури, като например байпас и поставяне на стентове, спаднала с повече от 30%.

Учените споделиха и интересното си наблюдение, че смъртните случаи, вследствие рак, намалели наполовина при третиране с въпросното лекарство, което обикновено се използва само за лекуване на редки възпалителни състояния. Ще последват още редица проучвания за ефекта на канакинумаба в борбата срещу рака.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 17:41  31.08.17
    НЕ ВЯРВАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА БУЛШИНСТВОТО ОТ ЛЕКАРСТВАТА . По всякакъв начин ни тровят. Обикновен пример. Колко лекарства има за кръвно ? Не могат да се изброят . Не се лекува причината за високото кръвно а са дават лекарства за неговото понижаване !!! Примерите са безброй .

Напиши коментар:


Публикувай