11 913 13

Пози, в които трудно се достига до оргазъм

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Женският оргазъм е доста трудно за овладяване изкуство. Нужни са познания за женската анатомия, добро познаване на партньора, и много практика и експерименти, за да откриете вашия начин за постигане на върховно сексуално удоволствие. Основен помощник за тази цел може да бъде изборът на правилна поза, и обратното - неподходящата поза, макар и любима понякога, може да се окаже пречка за достигането на оргазъм.

Поли Родригес, главен изпълнителен директор на „Unbound”, абонаментна услуга, целяща да направи по-добър секса за жените, разкрива повече подробности по въпроса.

На първо място трябва да се признае, че всички жени са различни по отношение на това, което ги стимулира. За разлика от последователна мрежа от нервни окончания при мъжете, за жените, тазовата невронна мрежа е неразривно вплетена с клитора, влагалището, перинеума и устието на шийката на матката. Нервните окончания на всяка жена се намират на различни разстояния от повърхността, поради което всяка жена има уникален път към възбудата и оргазма.

Но ако мнозинство от жените изпитват трудности да получават оргазъм, какво е възможното обяснение за това?

Вашият клитор буквално е отговорът.

"Жените се нуждаят от стимулиране на клитора, за да достигнат оргазъм, който е трудно постижим с обикновено проникване", казва Родригес.

Така че, като се има предвид, че всички женски тела могат да реагират по различен начин на определени пози и определени стимули, ето кои са сексуалните пози, които като цяло няма да ви дадат перфектната клиторна стимулация:

1. Изправена секс поза

Според Родригес "шансовете, че съотношението на височината на партньорите работи тук, са слаби или никакви и освен това ръцете на партньора ви са прекалено заети и не са в състояние да обърнат на клитора вниманието, от което се нуждае".

Като прибавим и неудобството от стоенето прав продължително време, заветната цел в тази поза е трудно постижима.

2. Мисионерска поза

Оргазъм в обикновена, мисионерска поза, също може да е мисия-невъзможна. Доктор Ван Кърк обяснява, че "повечето жени не получават достатъчно стимулиране на клитора или G-точката при мисионерска поза".

"И при тази поза е трудно да се влезе в контакт с клитора, освен ако партньорът ви наистина не забави нещата и не се опита да вдигне краката ви под ъгъл от 45 градуса", казва Родригес.

3.Кучешка поза

"Ако не се стимулира клиторът, всъщност може да е болезнено за шийката на матката", казва Родригес.

Ван Кърк добавя, че при кучешката поза няма контакт и директна стимулация на клитора.

„Вие може да се почувствате откъсната партньора си, поради липсата на визуален контакт и целувки."м добавя той.

4. Разни необичайни пози

Желанието да опитвате нови неща никога не е лошо нещо и дори може да ви даде усещане, което никога не сте изпитвали. Но не очаквайте да получите най-големия оргазъм в живота си за първи път.

Родригес обяснява:

„Пози като обратна ездачка, ръчна количка, претцел са интересни, но понякога сложността на позицията превъзхожда простотата на общуване с партньора ви.”

Например, с позиции като обратната ездачка, "освен ако тя не се самостимулира, има по-малък контакт с клитора. Тя може да не иска да се отдръпва толкова от партньора си", казва Ван Кърк.

Изводът е, че обичайните (и някои необичайни) пози не винаги вършат работа, затова е много по-добре, ако просто си кажете какво искате.

Родригес, казва: "Истинският отговор е, че независимо от позицията, трябва да можете да общувате с партньора си, за което ви е нужно известно внимание."Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 00:52  07.09.17
  Абе ако ме обича само като ме види трябва да получава оргазми бе да я обработвам даже.Секса е работа за мъже не е за момчета
 • jp power
  Отговор
  2 00:58  07.09.17
  Толкова много писала за едното е.не. Тая ако не я кефи секс с мъж ,да опита с магаре. Що и го търка чак по сливиците й. Впрочем има 2 женски оргазъма, клиторен и вагинален...а тази е дефектна.

  Коментиран от #6

 • Халдип Исйолов
  Отговор
  3 01:02  07.09.17
  Здравей, аз съм Халдип Исйолов от Сатовча. Ако изпитваш недостиг на оргазми ела в Сатовча, мани тоя дето пише за клитори и G точки, дойдеш ли ще ти стимулирам всичко, после ще ти треперят колената цяла седмица, като на малко маче главата е...

  Коментиран от #5

 • Женски свят
  Отговор
  4 01:49  07.09.17
  Време е за оферти и реклама ! :D

 • 1234
  Отговор
  5 02:43  07.09.17

  До коментар #3 от "Халдип Исйолов":

  Абе ти да не си разподния бик от кравефермата в Сатовча? Тая работа бате не става както с кравите...
 • Факт
  Отговор
  6 09:22  07.09.17

  До коментар #2 от "jp power":

  Ех.... 2 женски оргазъма....Я помисли пак!.... Учените и Венито имат друго мнение по темата....;) https://m.fakti.bg/life/217411-vidove-orgazam-pri-jenite
 • Японеца
  Отговор
  7 11:35  07.09.17
  Авторката си няма и най-малка представа за оргазъм! Явно е срещала само смотаняци.
 • Неук
  Отговор
  8 11:48  07.09.17
  Много го размахвате момчета, запомнете че тънката част не започва от вас!

  Коментиран от #9

 • Интересно
  Отговор
  9 11:58  07.09.17

  До коментар #8 от "Неук":

  Този съвет от мъж ли е ?!... Браво!...
 • Иванов
  Отговор
  10 23:44  07.09.17
  ЖЕНИТЕ ПОВЕЧЕТО В БГ ПОЛУЧАВАТ ГОЛЯМ ОРГАЗЪМ КОГАТО МЪЖЕТЕ ИМ ДАДЪТ НЯКОЙ ЛЕВ ИЛИ ЗАПЛАТАТА ЦЯЛА ЗА СВРЪХ ОРГАЗЪМ. ФАКТ БГ. Моята жена е Белгиика. Белгия

  Коментиран от #11, #12

 • Иванова
  Отговор
  11 00:13  08.09.17

  До коментар #10 от "Иванов":

  Ко за белгийките?....Говориш си кат закъсал тираджия... Кого заблуждаваш?!....Пържи фрита и козирувай!😃
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  12 09:51  08.09.17

  До коментар #10 от "Иванов":

  Белгийките са известни с ненадминатата си красота пък, щото! Ама сигурно си подхождате. На бас, че Марк Дютру я е минал, докато е била малка :)
 • сойкаПЕИСМЕХУЛКА
  Отговор
  13 23:56  08.09.17
  Венелинке, като ти чета статиите, то ти май само си пишеш, а не практикуваш.

Напиши коментар:


Публикувай