8 Септември, 2017 15:49 3 097 0

Детето, което сякаш е излязло от снежна приказка (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • снежанка-
  • дете-
  • момиченце-
  • албинос-
  • албинизъм-
  • сибир-
  • нариана

Осемгодишното момиченце страда от форма на албинизъм

Тя е бяла като сняг, с коси, напомнящи на ледените ветрове, които се гонят из вечно замръзналите кътчета на света, с кожа, бледа като зимен ден и очи, в които сякаш се спотайват всички тайни на зимата. Не, това не е описание на герой от детска приказка, а на едно осем годишно мимиченце. Нейното име е Нариана и тя наистина изглежда така, сякаш току що е излязла от някоя снежна приказка.

Благодарение на социалните мрежи, невръстната Снежна кралица (или ако предпочитате Снежанка, прозвището, което получи, щом светът я видя), събра погледите на цяла Русия, а след това и на целия свят.

Момиченцето, което е родом от Сибир, страда от албинизъм - наследствено заболяване, което засяга очите и/или кожата, в следствие на нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата.

Кожата на момиченцето е като порцелан, очите ѝ с бледо син цвят, а косите ѝ са като изтъкани от снежинки.

Форма на албинизъм имат средно 1 на 17 хил. души в срета, като най-често се среща сред жителите на Танзания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА