6 631 3

Пет необикновени съвета за отслабване (ВИДЕО)

Понякога отслабването не е свързано само със спазването на строги диети

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Спазването на диета не е лесна задача. Смятате, че основната цел е просто да започнете да ядете здравословна храна, но по-важно е да установите нови навици.

За да улесните процеса на отслабване, вижте тези 5 съвета, които ще са ви от помощ.

1. Когато ядете навън, винаги избирайте възможно най-малката порция

Отделете време, за да прочетете менюто. Дори да е място, където продават хамбургери или друга нездравословна храна, изберете най-малката порция, която предлагат.

2. Бъдете по-положителни, всяка мисъл има значение

Идеята е да се фокусирате само върху добрите мисли и да повтаряте целите си по положителен начин, сякаш те са мантра. Например: "Ще сваля 3 килограма. Това е просто прекрасно.", "Бавно, но сигурно", "Мога да ям само порцията, която съм поръчала", "Мога да кажа "Не" на десерта". Такива оптимистични фрази ще ви помогнат да постигнете целите с положително отношение.

3. Ако сте гладни, миришете банани

Това може да звучи откачено, но всъщност е доказано, че мирисането на храни като ябълки, мента или банани може да заблуди мозъка ви и да го накара да мисли, че не сте гладна. Изследване, включващо 3000 доброволци, които са помирисали тези храни, когато са били гладни, са открили, че техният апетит е намалял и резултатите скоро се отразили на кантара.

4. Синьото е вашият нов любим цвят

Едно скорошно проучване показа,че синьото намалява апетита. Затова опитайте да внесете някакви промени в интериора си със синя покривка, сини салфетки, сини чинии, чаши. Това се нарича психология на цветовете, при която се смята, че определени цветове стимулират апетита, а други имат обратния ефект.

5. Яжте пред огледало

Това може да ви звучи наистина откачено, но научни факти твърдят, че ако ядете, докато се гледате в огледало, това ще намали количеството, което приемате с една трета.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Нина Добрев
  Отговор
  1 12:14  12.09.17
  6. Карайте на секс и чай една седмица! Гаранция !

  Коментиран от #2

 • Питаща Ж.
  Отговор
  2 14:57  12.09.17

  До коментар #1 от "Нина Добрев":

  Какъв да бъде чая ?
 • Гост26
  Отговор
  3 23:09  12.09.17
  Ако няма ефект от секса с чай,спрете чая!

Напиши коментар:


Публикувай