1 843 3

Притча: Постъпвай с другите така, както искаш те да постъпват с теб

Притча: Постъпвай с другите така, както искаш те да постъпват с теб

Една птица решила да стане праведна. Тя открила свещената книга и прочела в нея заповедта: "Постъпвай с другите така, както искаш те да постъпват с теб!"

- Каква мъдра заповед! – помислила си Птицата. И решила, че от днес нататък ще започне да живее на този принцип Тя набрала от най-вкусните и сочни горски плодове, които познавала и полетяла към своя приятел Коня.

- Здравей, скъпи мой приятелю! – приветствала тя Коня. – Не сме се виждали с теб толкова отдавна. Донесох ти много вкусни и полезни плодове. Опитай ги, моля те.

Конят изял плодовете. И... умрял. Оказало се, че тези плодове били полезни за птиците, но отровни за другите животни.
***
Всъщност истината е там, че заповедта, която е написана в свещената книга, е вярна само в онези случаи, в които наистина знаеш, какво е нужно и полезно на другите.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Л.К-а Ап.
  Отговор
  1 12:12  12.09.17
  Нещо не се върза преоръката с извода!.. Няма как да знаеш какво е полезно и нужно за другите, естествено! Идеята е да се отнасяш с др.така ,както искаш те да постъпват с теб..Тоест ,ако искаш някой да е добър с теб,бъди и ти добър с него.Усмихвай се , за да ти се усмихнат и т.н...
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 15:09  12.09.17
  Това вече не важи времената са други вълчи човек за човека вече е вълк само за пари ти се дрънка и вещи, добрият дух вече е мъртъв.
 • Снежа
  Отговор
  3 15:55  12.09.17
  Както и да постъпваш с един прост човек насреща си той няма да стане по умен няма да те разбере няма как да се получи та той е прост .Научен е да иска и да получава от роднините си и идва при мен с думите аз съм лош ама сто пъти по лош от дядоми само че не иска и да чуе че с простотията си само у тях у нас не може .Какли не говорих какви ли добри сигнали не давах не вдява и това е не желае да разбере най елементарното че той си е у тях а аз у нас.... Разбра го обаче по трудния начин и сега аз не желая да превъзпитавам никого ама никого няма как длед като не се е възпитал 36 г няма и да стане..... Откажете се...

Напиши коментар:


Публикувай