Last news in Fakti

13 Септември, 2017 01:15 2 905 0

С края на лятото идва и краят на брака

  • развод-
  • брак-
  • септември-
  • месец-
  • швеция-
  • психолози-
  • семейни отношения

Защо септември е месецът на разводите?

С края на лятото идва и краят на брака - 1
Снимки: shutterstock

С края на лятото идва и краят на любовта, краят на връзката между двама души, краят на съвместния им живот, на брака им. И макар това да звучи като нескопосан текст на тъжна любовна песен, всъщност е самата истина. Най-много молби за разводи в шведските съдилища постъпват през септември, пише сайтът Дни.ру.

"Дълго време мислехме, че хората само така си говорят. Това обаче, сега е научно потвърдено", казва психоложката Моника Бюрман от университета на Упсала. Според нея за разводите допринася краят на отпускарския сезон.

Много двойки се надяват да подобрят отношенията си през отпуската. Когато това не се случи, разочарованието и напрегнатото усещане в отношенията стават по-силни и и съпрузите реагиарт като подават молба за развод.

Освен през първия есенен месец, според статистиката, много разводи се случват и през пролетта, както и в началото на годината.

Психолозите смятат, че това вероятно е свързано с факта, че на разделилите се съпрузи им е необходимо доста време, за да уредят практическите въпроси, свързани с разпадането на семейството им.

Моника Бюрман съветва съпрузите с проблеми да не чакат отпуската, а да разрешават възникналото напрежение.

С края на лятото идва и краят на брака


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА