3 515 5

ТОП 8 на най-известните афродизиаци

Наистина ли афродизиаците допринасят за увеличаване на сексуалното желание

Венелина Маринова

Афродизиак е храна, напитка, наркотик, аромат или уред, които би трябвало да допринасят за увеличаване на сексуалното желание, както и за подобряване на представянето по време на половия акт. На много храни, билки, напитки и други вещества и състояния на духа се приписват подобни свойства, но ето кои са най-известните афродизиаци:

7. Испанска муха

Това е названието на токсичен прах от стрито изсушено тяло на вид бръмбар, който при защита от нападение отделя киселинен сок - кантаридин. При приемането му човешкият организъм започва да отделя кантаридин в урината, което предизвиква интензивно дразнене и парене в пикочно-половите пътища, и съответно появата на сърбеж и подуване в областта на половите органи. Тези признаци наподобяват усещането и симптомите на полова възбуда. Но въпросният прах може да бъде опасен и да предизвика тежки стомашно-чревни разстройства, конвулсии и дори смърт.

6. Алкохол

Освен че алкохолът премахва задръжките и води до по-фриволно поведение, реално не допринася за по-добро сексуално изпълнение, а дори е причина за еректилната дисфункция при мъжете. Той, както и наркотиците, атакува кръвния поток и повлиява отрицателно върху нивото на тестостерона, което пък се отразява зле на желанието за секс.

5. Шоколад

Шоколадът съдържа фенилетиламин и серотонин, които активират зоните в мозъка, свързани с удоволствието. Според проучванията обаче няма пряка връзка между шоколада и увеличаването на сексуалното желание. Единствената прилика между какаовото изделие и секса е в това, че и двете носят наслада и ви карат да се чувствате добре.

4. Скариди

Скаридите са богати на цинк, който е необходим при образуването на спермата и консумирането им всъщност води до положителен ефект, но със сигурност не създава желание. В скаридите се съдържат и D-аспартамова киселина и N-метил-D-аспартат, които водят до увеличаване на нивото на тестостерона, а това теоретично би трябвало да увеличи либидото. Но истината е, че този морски дар е "набеден" за афродизиак заради формата им, наподобяваща женски полов орган.

3. Виагра

Като се има предвид, че именно повишеното сексуално желание е мотив за покупка на хапчето виагра, трябва да става ясно, че то работи, само когато има налице сексуална активност. Виаграта увеличава кръвния поток към половия орган и блокира кръвта там, като по този начин помага за задържане на ерекцията. Но реално това не е афродизиак.

2. Психоанализа

Често сексуалните проблеми при мъжете и жените се дължат на депресия, умора или психологически проблем. В този случай ролята на мощен афродизиак могат да изиграят психиатрите и сексуалните терапевти като посредством известните им механизми и терапии да увеличат сексуалното желание на пациента.

1. Спорт

Резултати от изследвания показват, че при спортуване са увеличава кръвния поток към половите органи и позиционирането на тялото по различни начини, които стимулират потока и трайно могат да увеличат сексуалното желание. Освен това е доказано, че еректилната дисфункция се влияе и от лошото физическо здраве и липсата на физическа активност. Поради това влизането в добра обща и спортна форма може съществено да увеличи желанието за секс.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • джими
  Отговор
  1 08:23  13.09.17
  много зле Вени! Напълно изсмукана от пръстите статия, освен това неотговаряща на изтината. Афродизиакът е вещество, което подсилва сексуалното желание и толкоз. Спортът, психоанализа и виаграта не са никакъв афродизиак.

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  2 09:46  13.09.17
  Мен ми трябват евродизиаци.
 • БИМИ
  Отговор
  3 11:05  13.09.17

  До коментар #1 от "джими":

  Джими,джими,едно е да четеш,съвсем друго е мозъка да ти се отприщи а не да е ленив.Публикувано във факти.бг: ст. Виаграта увеличава кръвния поток към половия орган и блокира кръвта там, като по този начин помага за задържане на ерекцията. Но реално това не е афродизиак.
 • Радо
  Отговор
  4 11:27  13.09.17
  Сок от целина, мед от магарешки бодил...засега само си ги записвам, не съм още опрял до такива мурафети, така да се каже.
 • Най мощният стимулант са парите
  Отговор
  5 18:09  15.09.17
  Ти покажи пълен портфейл със 100$ банкноти в някой Плейбой бар пък гледай как сервитьорките и барманките ще те удавят от флуиди! На жената като и замирише на пари и става локва под нея...

Напиши коментар:


Публикувай