Last news in Fakti

12 Септември, 2017 20:00 12 444 16

Най-ужасните места за криене на пари

  • пари-
  • доходи-
  • скривалище-
  • криене-
  • ужас-
  • крадци-
  • кражба
Най-ужасните места за криене на пари - 1
Снимка: Shutterstock

Хората имат много причини, поради които не искат да използват банка и крият парите си вкъщи. И вие ли сте един от тези хора, които си крият спестяванията под матрака? Ако сте, ние сме тук, за да ви кажем защо това всъщност е опасно. Запомнете следната информация за следващия път, в който си търсите скривалище за доходите.

1. На двора
Да си заровите спестяванията в двора определено е лоша идея поради следните 3 причини:
- Съседите ви може да видят къде ги криете;
- Ако имате домашен любимец, който обича да копае дупки, той лесно може да ги намери;
- Заровени в земята парите ви са застрашени от наводнение, дъжд и други атмосферни условия, които да ги унищожат.
2. Под матрака

Най-ужасните места за криене на пари
Снимка: Shutterstock


Това си е класика, но не мислете, че е много добра идея да спите върху парите си. Това е първото място, на което крадците търсят, когато влязат в чужд дом.
3. В чанти за пазаруване
Макар и крадците да не търсят спестяванията ви във въпросните чанти, те все пак може да ги вземат, за да носят другите неща, които са откраднали. Не искате да им направите приятна изненада, нали?
4. В стари портфейли и чанти
Не слагайте спестените си пари в стари чанти и портмонета. Дори и да не ги използвате сега, това не е добра идея, защото може да ги изхвърлите по грешка.
5. В коша за пране
Може да си мислите, че това би било добра идея, защото е място, на което никой не би се сетил да търси. Но крадците използват подобни предмети, за да пренасят други откраднати предмети, така че помислете пак.
6. Зад картина или рамка за снимка
Друга класика. Крадците гледат същите филми като нас и няма да се поколебаят да проверят такива „тайни“ места, дори и това да означава, че ще разрушат ценните ви спомени.
7. В невградени сейфове
Няма значение дали сейфът е малък или голям. Ако е преносим, той е безполезен. Добра идея е да вградите сейфа си в стената, пода или в друга голяма мебел.
8. В чекмеджета и шкафчета

Най-ужасните места за криене на пари
Снимка: Shutterstock


Нито един от двата варианта не е безопасен. Крадците носят със себе си отвертки и лостове, така че затворените или заключени чекмеджета не са голямо предизвикателство за тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    33 8 Отговор
    Ас па си ги слагам в буркани в мазето и прет тях слагам прокиснали буркани дето са дигнали пеня и така съм се потсигурил тотално !Отделно в мазето ми смърди ужасно и човек не може да седи дълго там!
  • 2 Радо

    19 1 Отговор
    Аз, навремето, преди 20 години, скрих 2500 долара в горните странични лайстни на щорите, които се слагаха между двата ката дървена дограма...имаше пластмасови тапи отстрани и ги навивах на рула от по 300-400 долара и си пъхах в горните квадратни профили...и като продавахме апартамента, понеже не помнех кои фишеци съм извадил и за всеки случай разглобих цялата дървена дограма и проверих страничните тапи дали има нещо вътре.
  • 3 Бате любо

    28 4 Отговор
    Най сигурния начин е да си харчиш парите. Така никой не може да ти ги вземе.

    Коментиран от #10

  • 4 Имаш ли паричкиии

    18 3 Отговор
    Скрил съм си едни 150 хилки в къщи и въобще не ме притеснява дали крадец може да ги намери,щото не може.Много не давайте акъл на крадците къде да търсят,че и те четат по някой път.Аае ще взема да си ги извадя да си ги преброя,действа успокояващо.
  • 5 смятай

    14 0 Отговор
    аз пари нямам банката ми ги вэима всичките в началото на месеца тай че не се притеснявам от кражба

    Коментиран от #6, #12, #14

  • 6 ДЕДО ВЛАДИКА

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "смятай":

    Не само ми ги взима, ами и дължа още!
  • 7 дядо Иван

    16 0 Отговор
    Не може да не се държат пари в къщи!
    Аз, например, винаги разполагам с едни 5-6 хиляди, в различни валути - за телефонни измамници. Представете си - ако ми се обади полковник Иванов и ме помоли да участвам в акция по залавяне на телефонни измамници с 5000 лева, а аз да нямам. Срам!!!
    Напоследък отделям от пенсията, че да купя и малко златни украшения. За някои акции на полицията трябвало и златни украшения, не само пари.
    ;)
  • 8 ДДД

    10 1 Отговор
    аз ги държа на сигурно място
    по сервизи
    в бензиностанции
    в магазина
    и такива места
  • 9 Танас

    8 1 Отговор
    Язе немам дерт со парите, оти Гана е като тайфуно...до стотинка ги ошушква и сака още ? )))))))))))
  • 10 Банкер

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бате любо":

    Ами, че в такъв случай парите ти вече са взети! Т.е. ти си ги дал на продавачи, бармани и пр. магазини и кафенета.
  • 11 Спестовник

    1 0 Отговор
    След пожара в Кресненското дефиле един мъж се оплака, че с изгорялата му къща са изгорели и спестените му 1 600 лв, останали в нея.
  • 12 Банкер

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "смятай":

    Ами, че това не е ли кражба от страна на банката?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нямаш ли парички

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "смятай":

    Затова,както сам се досещаш,банки не.Плащаш си кеш на всякъде,държиш си скрити пари и си свиркаш.Трудно ще те проследят за каквото и да било,банките ще са слаби,ще дават високи лихви за спестявания,да не говорим,че спрат ли кешовите плащания,човек няма да може да изкара нищо странично,всичко ще се следи много лесно и хоп,вече си роб.Ще бачкаш за едното ядене днеска и ще съществуваш просто като номер на банкова сметка,който е източник на доходи за една шепа хора на тази земя.И така....
  • 15 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Парите, рибата и жената се ядат- ПРЕСНИ !
  • 16 Чичо Скруч

    0 0 Отговор
    Аз си ги държа в дървения стол. ;-)