Last news in Fakti

15 Септември, 2017 05:55 10 882 4

Три неща, от които трябва да се откажете в името на успеха

  • успех-
  • успял-
  • отказвам се-
  • съвети

Какво е необходимо да сторите, за да успеете

Желанието за успех е двигателя в живота на всеки човек. Никой не иска живота му да е провал, разочорования и нещастия. Но всеки човек е различен - с различни способности, умения и таланти, съответно – с различни амбиции и желания. И всеки дефинира успеха различно. Понякога се налага да се откажете от нещо, за да го реализирате целите си, пише DarikNews.

Вижте три неща, от които трябва да се откажете в името на успеха:

Не следвайте чужди дефиниции за успех

Другите хора не живеят вашия живот. Те правят свои избори. Направете и вие вашите. Не е задължително те да съответстват на чуждите ценности.

“Успех е способността да живееш живота си по свой собствен начин. Да правиш неща, които ти доставят удоволствие, с хора, които харесваш и уважаваш”, казва известният бизнес консултант в областта на професионалното и личностно развитие Браян Трейси.

Отървете се от страха от критика

Важно е, разбира се, мнението на приятелите ви и бизнес партньорите ви. Но се опитайте да обясните на самите себе си, че чуждата оценка не е определяща.

Изхвърлет товара, свързан с миналото

Светът е пълен с възможности. Забравете миналото и негативните преживявания. Така ще вървите необременени към успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Познаващ

    7 5 Отговор
    СЪЧУСТВИЕ, СЕБЕУВАЖЕНИЕ, СКРОМНОСТ
    Със сигурност има и други, но отказването от тези ще ви вдигне доста шансовете
    Аман от смешници

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Познаващ":

    Зависи кой как разбира успеха.
    За голяма част от хората, успеха се измерва в пари, а съчувствие и скромност нямат абсолютно никаво място в материалния свят.

    Както и такива изрази от социализма: "скромността краси човека" в днешно време ще бъдеш оприличен на загубеняк
  • 3 майна

    14 2 Отговор
    в България е така,аз живея в Гърция където нещата имат друг вкус,съчувствие,добродетели,православната вяра всичко това е реалност в Гърция,за съжаление България тръгна по друг път
  • 4 опа

    1 0 Отговор
    Какво съчувствие към човек, който само реве, че еди си какво не му вървяло в живота, ама вечер си пие ракията и не ме пита, че работя по 50 часа, че вечер уча и се подготвям за изпити и квалификации, карам курсове и едва се виждам с жената. Ще му съчуствам, ако положи труд. А дотогава само някой лев за него подаяние и никакво съчувствие.