Last news in Fakti

21 Септември, 2017 05:45 3 436 4

10 причини, които карат мъжете и жените да плачат

  • плач-
  • сълзи-
  • прочване-
  • причини-
  • мъже-
  • жени

Кой плаче по-често и кой не се притеснява да покаже?

Свикнали сме, че жените плачат много по-често от мъжете, заради емоционалната си същност. Ето защо надали е изненадващо, че според ново проучване, жените ронят сълзи два пъти по-често от мъжете през целия си съзнателен живот. Представителите на силния пол обаче по-рядко се свенят да ронят сълзи пред други хора, сочат данните от ново британско проучване, цитирано от в. Express.

Допитването, направено по поръчка на производителите на капки за очи Hycosan Fresh, e обхванало 2000 души. Резултатите показват, че през съзнателния си живот жените плачат два пъти повече от мъжете или приблизително около 4680 пъти.

Тъжни книги или филми, преумора или кавга с партньора, са сред основните причини, поради които средностатистическата представителка на нежния пол избухва в сълзи поне 6 пъти в месеца или общо около 72 пъти годишно. В същото време, данните от допитването сочат, че за същия период и по същите причини, представителите на силния пол проронват сълза 2 пъти по-рядко или по около 3 пъти на месец.

Това едва ли може да изненада някого, тъй като жените са известни със своята емоционалност, което ги прави по-податливи на сълзи. Интересното при това проучване е, че противно на общоприетото схващане, мъжете не се притесняват да покажат слабост пред други хора, за разлика от жените. Около 40% от анкетираните мъже са заявили, че не се смущават да покажат моментна слабост, а около 30% са заявили, че изобщо не крият, че очите им често се насълзяват.

Проучването е потвърдило и друг всеизвестен факт — че дамите са "големи ревли", които често плачат или ронят сълзи за дребни и незначителни неща.

Резултатите от проучването разкрива още, че представителките на нежния пол са по-склонни да плачат от щастие — 40% срещу едва 24% от мъжете.

И докато 64%а от жените признават, че често им се случва да ронят сълзи без причина, само 30% от мъжете са склонни да правят като тях.

Въпреки че не се притесняват да плачат пред други хора, в подобна ситуация са изпадали едва 44% от мъжете, участвали в анкетата. Съвсем по друг начин стоят нещата при жените, които, макар да се срамуват да плачат пред публика, го правят често — 80% от анкетираните жени са споделили, че са плакали публично.

Участниците в допитването най-често се притесняват да плачат пред колеги, началници и непознати. Близо 10% обаче, признават, че ги е срам да показват подобна слабост пред партньорите си.

Но кои са онези причини, които най-често предизвикват сълзи у мъжете и жените?

10-те основни причини, които карат жените да плачат са:

1. Тъжен филм, книга или телевизионна програма
2. Тъжни моменти или спомени
3. Погребения
4. Мъка
5. Тревога или страх
6. Щастливи моменти или спомени
7. Умора
8. Болка или дискомфорт
9. Скандали с партньора
10. Гордост от децата

10-те основни причини, които карат мъжете да плачат са:

1. Тъжни моменти или спомени
2. Тъжен филм, книга или телевизионна програма
3. Погребения
4. Мъка
5. Щастливи моменти или спомени
6. Болка или дискомфорт
7. Тревога или страх
8. Скандали с партньорката
9. Възпалени очи
10. Умора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жените

    7 0 Отговор
    11.От безсилие и инат!

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жените":

    100% си прав гномките най често зарди това циврят от проклетия а аз в такива моменти започвам да се смея и те на момента спират да цивряи и започват да гледат злобно.
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор
    11. Китайски лук.
  • 4 ухаха

    1 1 Отговор
    Извинете, но сте пропуснали 11-та точка - Белене на кромид лук.... Аз не зная защо плача, но като беля кромид рева като бебе. Ред сълзи, ред сополи, даже и не зная защо плача. Добре, че не ме гледат отстрани хората, понеже така се разревавам, че всяка кифлЪ би ми завидяла като селфи във Фейса, ако се постгна... Като бебе, на което са отказали бонбон ставам. Пишете и тая подточка - тя е от най-ревливите....-! Не зная другите мъже дали реват на това, но аз толкова не рева, като си ударя с чука палеца, колкото като беля Кромид.... Абе като бебче ставам, без майтап.