1 210 5

За здрав сън: Спете с куче

Светослава Ингилизова

Ако имате куче, значи сте един от милионите хора по света, които са се чудили дали да позволят на най-добрия си приятел да спи в стаята им или дори в леглото.

Някои се притесняват, че кучето им няма да им позволи да се наспят качествено. За щастие, ново проучване посочва, че е добре да оставите кучето да спи в спалнята, но не му позволявайте да спи в леглото ви, пише Bigthink.

Изследването, изготвено от Луис Крън, специалист в Центъра за сън и медицина в азиатския университет на Клиниката Майо, е анализирал съня на 40 здрави възрастни и техните кучета в продължение на пет месеца.

"Повечето хора предполагат, че да пускат домашни любимци в спалнята, е грешка", казва д-р Крън. "Открихме, че повечето хора действително намират комфорт и чувство за сигурност от спането с техните домашни любимци", допълва той.

Проучването установява, че сънят на някои хора действително може да бъде подпомогнат, ако кучето им спи в спалнята си. Това обаче не сработва, ако позволите на кучето да се качи в леглото ви. Кучето трябва да има свое собствено легло.

"Връзката между хората и техните домашни любимци се е променила с течение на времето, което вероятно е причината много хора да спят със своите домашни любимци в спалнята", обяснява д-р Крън.

"Много собственици на домашни любимци са далеч от тях през по-голямата част от деня, така че искат да увеличат времето си с тях, когато са вкъщи. Да ги държите в спалнята през нощта е лесен начин да направите това. А сега собствениците на домашни любимци могат да намерят комфорт, като знаят, че няма да окажат отрицателно въздействие върху техния сън", обясни Крън.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чепа
  Отговор
  1 23:57  23.09.17
  Аз предпочитам с жена

  Коментиран от #2

 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 00:48  24.09.17

  До коментар #1 от "Чепа":

  Има и компромис между двете - с кучка!
 • Шпек Салам Народен
  Отговор
  3 06:17  24.09.17
  Не помага. Аз спя с кучка и сънят ми е неспокоен.
 • ДеФлОрАцИя
  Отговор
  4 21:03  24.09.17
  Зоофилията не е ли забранена от закона?
 • Мераклия
  Отговор
  5 23:22  25.09.17
  С оралната любов как се справяте, че мен ме е страх...

Напиши коментар:


Публикувай