657 1

Талантлив папагал прави онлайн поръчка (ВИДЕО)

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Говорещ папагал успя да направи поръчка в сайт за онлайн търговия, имитирайки гласа на собственичката си, пишат вестниците sum и Mirror.

Папагалът на име Бъди поръчал комплект подаръчни кутии за 10 паунда чрез домашната система „Алекса“ на „Амазон“, която се контролира с гласови команди.

Необичайната покупка изненадала собствениците на дома и дори станала причината за провеждането на вътрешно разследване сред членовете на семейството на Корин Преториус в Югоизточен Лондон.

След като станало ясно, че нито 45-годишният ѝ съпруг, нито 8-годишният ѝ син са пазарували онлайн, подозренията на Корин паднали върху домашния любимец — сив африкански папагал. Те били напълно оправдани, а доказателството за уменията му дошло, когато жената го чула как комуникира с домашната система.

Снимка: Henry Nicholls / SWNS.com

Потребителите на „Алекса“ могат да произнасят команди на нейния говорител и така получават достъп до множество услуги, включително и онлайн пазаруване. Кадри, заснети в дома на Корин, показват как Бъди казва „Алекса“, а устройството на домашната система до него светва в синьо, което означава, че е активирано и готово да изпълнява команди.

Преториус не е обръщала особено внимание на способностите на папагала, докато един ден не получава съобщение, че е била направена поръчка за специални подаръчни кутии.

"Никой от семейството ми не знаеше как да използва системата по този начин, но явно Бъди е открил", смее се собственичката му.

От „Амазон“ посочват, че услугата за гласово пазаруване може да бъде изключена.

„Бъди е толкова смешен. Имаме котка и той имитира и нея. Той обича да търси внимание“, казва Корин, според която птичето дори знае нецензурни думи.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост 21
    Отговор
    1 23:40  22.09.17
    Ооооооо обожавам ги Изключителни са прекрасни създания Препоръчвам на всеки

Напиши коментар:


Публикувай