Last news in Fakti

22 Септември, 2017 19:31 5 898 7

Вижте най-огромния морков на света (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • морков-
  • огромен-
  • зеленчук-
  • отгледа-
  • американец-
  • сащ

Най-тежкия кореноплоден зеленчук е поникнал в градината на американски фермер

Вижте най-огромния морков на света (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Огромен морков, тежащ невероятните 10,16 кг, поникна в градината на американският фермер Крис Куоли.
Кореноплодният зеленчук е с дължина 60 см., пише вестник Daily Mail.

Предишният рекорд за най-тежък морков беше поставен през 2014 г. от британеца Питър Глейзбрук. Отгледаният от него морков тогава тежеше 9 кг.

Крис Куоли, който работи във финансова компания, се е запалил по отглеждането на гигантски зеленчуци от 2 години. В неговата градина растат също и огромни дини, домати, тикви, цвекло.

Куоли обяснява, че големите размери на неговите зеленчуци и плодове се дължи на няколко фактора, сред които са специалната почва, специалните семена и торовете и много грижи и любов.

Времето в Минесота, където живее, това лято е било хладно и облачно - идеално за моркови.

Зеленчукът с рекордно тегло първоначално е расъл на закрито в продължение на девет месеца.

Вижте най-огромния морков на света (СНИМКИ + ВИДЕО)

Крис Куоли, който смята, че морковът му трябва да бъде вписан в книгата на рекордите на Гинес, планира да държи огромния морков в хладилник до пролетта. Той иска да го засади с надеждата да получи семена, съобщаава радиостанцията kfgo.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе зарежи таа работа

    14 0 Отговор
    Теа семена дето ги е използвал сигурно са ГМО-та и сега като яде морковите може да остане стерилен или пък да му се родят хермафродити ................ опазил ни Господ
  • 2 onq s konq

    7 4 Отговор
    Ас па тая година отгледах домат дето тежеше 50 кила и се наложи да го карам от градината до кухнята с ръчна количка! Затворих нат 40 буркана само от него!Оделно чушките са ми по около един метър дълги!Таината е че намерих уран и ги пръскам чат-пат!Наи големя плюс е че като влизам в мазето не светкам лампата щото бурканите светат!Това сичко се дължи на американците които дълбоко уважавам щото ако беха руснаците доматите щеха да са ми като пинпончета а чушките като чушленца от ютите!

    Коментиран от #6

  • 3 mediator37

    9 1 Отговор
    Американските джуджета- най-високите джуджета на света!
  • 4 Радо

    11 0 Отговор
    В тоя морков е вкарана поне половината Менделеева таблица.
  • 5 Бесен Язовец

    8 0 Отговор
    Ц....ки на полето вадят моркови едната вади един морков и казва ей тоя морков като на моя Демчо друга се обажда ей толкова голям ли? Не бе толкова мръсен
  • 6 Vulpes

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ха ха ха ха
  • 7 кучето шаро

    5 0 Отговор
    морков човекоядец