894 1

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете

Повечето хора ги използват всекидневно, но не подозират, че именно те са ключът към отърваването от излишните килограми

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Ако загубата на тегло беше лесна задача, всички щяхме да сме фини и слаби. Все пак наднормените килограми не са нещо, с което да се гордеем, а и често пъти водят до сериозни здравословни проблеми. Ето защо, независимо колко труден и неравен ви се струва пътят към отслабването, трябва да стиснете зъби и да го извървите до край. Все пак има неща, които могат да направят героичния ви поход малко по-приятен и лесен.

Неочаквано, а със сигурност и неподозирано, такъв помощник в борбата с излишните килограми се оказват слушалките, пише в. Daily Star.

Австралийски лекар наскоро разкри как с помощта на този много популярен предмет, използван ежедневно от милиони, дори милиарди хора по света, можете да намалите теглото си и да подобрите тренировките си.

Снимки: shutterstock

Ако се огледате наоколо, докато вървите по улицата, няма начин да не видите поне няколко души, които слушат музика със слушалки. Оказва се, че тази приятна и отпускаща дейност е чудесен пример за съчетаване на приятното с полезното, дори да не го осъзнаваме.

Ник Фулър, австралийски специалист по проблемите със затлъстяването, твърди, че слушалките са ключът към успешната загуба на тегло.

Според него около 70% от австралийците се провалят в опитите си да отслабнат. В битката срещу излишните килограми хората често се впускат в трудни и досадни физически дейности, които в крайна сметка ги се оказват неефективни, защото хората се отказват от тях, преди да са достигнали целта.

"В отчаянието си мнозина просто хвърлят парите си на вятъра, тъй като редовните посещения във фитнес залата стават скучни, тренировките стават все по-трудни, а забавлението и мотивацията се изпаряват. В крайна сметка повечето хора се отказват и отново се връщат към предишните си нездравословни навици", обяснява експертът.

Снимки: shutterstock

Според експерта проблемът има едно просто решение — онези, които имат желание да отслабнат просто трябва да избират упражнения, които са им "по сърце" и да ги правят със слушалки на уши.

Защо?

"Предишни проучвания показват, че слушането на музика по време на тренировки повишава както удоволствието от тях, така и интензитета им. В резултат на това отслабването е значително по-успешно и по-лесно", казва още Фулър.

"Освен това слушането на музика със слушалки прави хората по-фокусирани и съсредоточени върху извършваната от тях дейност. Много хора се разсейват в разговори с приятели, докато тренират или спортуват. Това разсейване води до забавяне или спиране, което на свой ред се превръща в пречка към ефективната загуба на килограми. Когато са със слушалки обаче, те рядко или никога не спират, за да разменят някоя и друга дума с човека до тях", допълва австралийският специалист.

Снимки: shutterstock

Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • СЪРП И ЧУКундур
    Отговор
    1 08:10  28.09.17
    измислил го е руснака бреей

Напиши коментар:


Публикувай