Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 05:40 3 783 3

Месецът ни на раждане казва от какво ще се разболеем (ВИДЕО)

  • здраве-
  • месец-
  • сезон-
  • болести

Забравете за зодиакалния си знак, но имайте предвид месеца, в който сте се родили. Поне така смятат учените от Медицинския център към Колумбийския университет. Според тях месецът и сезонът, в който сме родени, може да разкрие какви заболявания е вероятно да развием, пише Bigthink.

Причината се крие във факторите на околната среда, на които развиващият се плод е изложен. По-късно те могат да повлияят на здравето му.

Децата, родени през лятото или есента, са по-склонни да развият астма. Това е така, защото майките, които са били бременни през зимата, са били изложени на по-голям риск от настинка или грип.

За родените между февруари и юли има по-малка опасност от болести. Най-незащитени пък са родените между септември и ноември.

Най-"здравословният" месец, в който можем да се родим е май, а най-"опасният" - октомври.

Тези, които са родени през март, е много вероятно да страдат от сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене и други сериозни сърдечно-съдови състояния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    8 1 Отговор
    Много глупости....
  • 2 Тъпото

    0 0 Отговор
    Родих се по спомен през ноември и не се откривам в статията...
  • 3 кучето шаро

    1 1 Отговор
    А родените през август ?