525 1

Кой ще влезе в кожата на Хю Хефнър в биографичен филм?

Проектът по заснемането на филма е решен преди цяло десетилетие и получил благословията на Хефнър

Милена Трачева

Джаред Лето бе актьорът, избран да влезе в кожата на Хю Хефнър във все още неозаглавен биографичен филм за основателя на култовото мъжко списание Playboy, който почина миналата седмица на 91 години, съобщава Variety.

Режисьор на лентата е Брет Ратнър, който получи правата върху историята на Хефнър преди цяло едно десетилетие, но едва през април обяви, че проектът по заснемането на пълнометражен игрален филм за живота на Хефнър, отново е на дневен ред и работата по него започва.

В този момент филмът бе обявен като копродукция между RatPac и Playboy / Alta Loma Entertainment, на която самият Хефнър щеше да бъде изпълнителен продуцент заедно с Дик Розенцвайг и Питър Джайсън.

Тогава Хефнър даде и благословията си: "През последните години имаше голям интерес към историята ми и се проведоха много разговори за създаването на игрален филм, базиран на моя живот. Винаги съм вярвал, че когато дойде точният момент, ще се съберат и перфектните творчески партньори за този проект. Вярвам, че открихме тези партньори в лицето на Брет Ратнър и RatPac Entertainment. Много се радваме на това сътрудничество. "

Изглежда, че точният момент е дошъл и макар създателят на Playboy вече да не е сред живите, неговата история ще заживее свой живот на големия екран.

"Искам да създам филм — събитие", заяви наскоро Ратнър, който направи и документалната поредица American Playboy: The Hugh Hefner Story, създадена за 91-ия рожден ден на основателя на Playboy.

Настоящият проект все още е на съвсем начален етап, но режисьорът има големи очаквания, особено след като идеалният кандидат за главната роля сам дошъл при него и пожелал да изиграе героя на Хефнър.

"Джаред е мой стар приятел. Когато чу, че аз имам правата върху историята на Хеф, той каза: "Искам да го изиграя, искам да го разбера", заяви Ратнър пред Hollywood Reporter.

"И наистина вярвам, че Джаред може да го направи, той е един от големите актьори на нашето време", добавя режисьорът.

Ратнър много искал да срещне истинският Хефнър с неговия екранен образ, но срещата така и не се осъществила, заради внезапната смърт на основателя на култовото мъжко списание.

Хефнър почина на 27 септември на 91-годишна възраст.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:59  04.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай