41 067 47

9 въпроса за (прекалено) малките пениси

И техните отговори, разбира се.

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Различните пениси имат най-разнообразни форми и големина. Всеки пенис изглежда по различен начин: прав, извит, дълъг, дебел, тънък, обрязан, необрязан. Когато не е в ерекция, дължината на пениса обикновено е между 6 и 13 см. Пенис в ерекция обикновено достига дължина от 7 до 17 см. Средната дължина е около 12 см. По-малките пениси увеличават повече размера си при ерекция, в сравнение с големите. Ето няколко въпроса за (прекалено) малките пениси и техните отговори, разбира се.

1. Какви са размерите на „катастрофата“?

Дължината на микропениса е 2,5 пъти по-малка от средностатистическия размер на члена. Според доктор Йозеф Алукал, професор по урология и ръководител на програма за мъжко здраве в медицински център в Ню Йорк, размерът на такъв пенис е едва три сантиметра в отпуснато състояние.

2. Какъв е сексът с микропенис?

Дали сексът ще бъде добър, или лош, зависи от много фактори. Ето какво разказва една жена, която е имала връзка с мъж с много малък пенис: „Имах връзка с мъж, което имаше миниатюрен член, около година. Когато го видях гол, се изненадах, но това не ме отблъсна. Първият ни секс беше единствен с проникване, след това предпочитахме да правим само орален. Не възразявах. Той беше добър в това! Освен това сексът с проникване носеше и на двама ни неловкост: не можехме нито да му се насладим, нито да хванем ритъма. Той просто се концентрираше върху усъвършенстването на други навици, в които членът нямаше участие. Тези отношения ме устройваха напълно.“

3. Как живее мъжът с малък пенис?

Анонимен мъж с миниатюрен член споделя, че винаги му е било доста трудно. В училище е бил подложен на унижение от страна на съучениците си, а бившата му жена след развода разпространила подробности за това с какво й се е налагало да прави секс.

Освен сексуален аспект, има и социален.Той разказва, че било абсолютно невъзможно да ползва обществени тоалетни. Други мъже с аналогични проблеми пишат: „Приятелките ми ме зарязват“ или „Не мога да се преоблека в присъствието на съотборниците ми.“

4. Къде се крие причината за този проблем?

Основна причина за малкия размер на мъжкия полов член са хормонални дефекти. Аномалията се появява още преди раждането и е свързана с невъзможността на половия член да се формира до стандартните размери в първия триместър на бременността. Обикновено заради недостатъчност на тестостерон.

5. Често срещан проблем ли е?

Според изследване на Международното британско списание по урология (British Journal of Urology International) 45% от мъжете са убедени, че имат малки пениси, но е абсолютно невъзможно половината от мъжкото население да има толкова малък член. Истината е, че проблемът е изключително рядък: реално 1 на 200 мъже има микропенис.

6. Може ли да се коригира този проблем?

Ако още в детска възраст се установи, че момчето има микропенис (а това невинаги е възможно), обикновено се назначават кратки лечебни курсове с тестостерон. Но за съжаление, те не носят кой знае какви резултати.

Съществуват и хирургически методи за решаване на проблема, но и те често са неефективни и опасни. Освен това операцията е свързана с много усложнения и рискове за пациента.

7. Може ли мъжът с микропенис да зачене дете?

Размерът на члена по никакъв начин не влияе на способността на мъжа да прави деца. Щом може да еякулира, това е достатъчно, за да оплоди яйцеклетката, пише сп."Космополитън". Единствената трудност, която може да възникне, е позата.

8. Има ли презервативи за микропениси?

Да, съществуват такива кондоми. Но дори на международните пазара това не е тема, която се обсъжда широко. Британската компания They Fit обаче е пуснала на пазара презервативи в 95 размера.

9. Мастурбират ли мъжете с малки пениси?

Да, те също обичат мастурбацията. Както признава един от тях, той е сигурен, че ако пенисът му беше дори малко по-голям, удоволствието щеше да е двойно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 00:29  08.10.17
  Гадна работа е туй явление цццццц. Във казармата имаше един на който му висяха мъ....те на 20 см. и го кръстихме мъдьо
 • Ами аз
  Отговор
  2 00:44  08.10.17
  Какво да кажа с 21 см !! Знаете ли колко кръв трябва за тая работа !

  Коментиран от #32, #33

 • въпрос
  Отговор
  3 01:22  08.10.17
  След като микропенисите се срещат на всеки 200 мъже, то това не трябва ли да означава, че в парламента трябва да има поне един с подобен проблем?

  Коментиран от #13

 • Кинта си треба
  Отговор
  4 02:06  08.10.17
  И като е с микропенис, да не е и с микропръсти? На жената и трябва дебел ПОРТФЕЙЛ, другото са микропроблеми!

 • М дааа....
  Отговор
  5 07:24  08.10.17
  Кофти си е ! ...
 • Чичо Митко
  Отговор
  6 07:59  08.10.17
  На малкия к...р, му е точно толкова хубаво, колкото на големия ! Като млад, в казармата, пък и дълго след това, ми беше около 19-21 см. и ми се струваше, че може и да е малко по-голям... Като станах на 40-45, понадебелях, и любимеца ми почна да намалява и да се крие. :-)) Тогава пък забогатях, и имах един тефтер, като Митьо пищова, където записвах имена и телефони на млади момичета, с които съм бил. Като ги докарах до към 460 ми омръзна и прибрах тефтера...сега се чудя къде да го скрия от жената и щерката, заедно с 900 "актови" снимки. Сега съм на 62, все още има кинти, пак пое....вам младички по Студ. град, и по квартала, но вече я има 15 см., я няма. Понеже съм обезкосмен качествено, мацките му се радват : Я, къв е сладичък...:-)) Дано доживея до 70-80, тогава пак ще харесвам 18-22 годишни, и пак ще ви разправям...

  Коментиран от #46

 • гощо
  Отговор
  7 08:12  08.10.17
  Докато се чудиш къде да скриеш тефтера жена ти и щерка ти ги записват в други подобни тефтери па ти оди по Ст.град! По въпроса за размера нямам мнение,на моя могат да се разминат два плъха спокойно тичайки си!!!! Я кажи как се казва жена ти и щерка ти да си свря тефтера да не сме роднини станали?!?!?
 • Факт 11111
  Отговор
  8 08:22  08.10.17
  Колкото и да е „ дебел ” портфейла , НОРМАЛНА жена за постоянно , няма да се получи !... За жени , които това им е професията ... Става ! Да си наясно , че не заради мъжкото ти достойнство , а заради кинтите ти се получава, си е мнооого сериозен дефект !!!
 • Фъстъче
  Отговор
  9 08:58  08.10.17
  И моят е малък....затова слагам по 15 презерватива, а носа си запушвам с памук.....защото не понасям миризма на изгоряла гума.....
 • onq s konq
  Отговор
  10 09:00  08.10.17
  Ас като падне мъгла и хода по малка нужда навънка и не му виждам края ама то и зрението ми малко е отслабнало де ...
 • Мале мале
  Отговор
  11 09:06  08.10.17
  " Евала" е това, което става да стърчи, след като жената Го хване последователно с две ръце! Аз съм с " Двойно евала"! Споделям не за хвалбата, а защото и това е понякога проблем! Стигаш до най- хубавата част и чуваш:" Ти, с този к*р, що не ходиш да задоволяваш някоя дърта прангия или роднините си от женски пол!". Кофти! Знаейки за женската физиология смело заявявам, че " нормален" е 12-17 см., а в повече е женска лакомия!

  Коментиран от #12

 • Знаеш
  Отговор
  12 09:29  08.10.17

  До коментар #11 от "Мале мале":

  Защото си жена!!
 • Страхливец
  Отговор
  13 09:31  08.10.17

  До коментар #3 от "въпрос":

  Е айде,кажи го де!!Той е !Неговото име ееее!???
 • Morgoth
  Отговор
  14 09:41  08.10.17
  Обаче много ме кефи как при нормална дължина от 7 до 17 и средна от 12 всички сте все с по 20 см :)

  Коментиран от #15

 • Джуро
  Отговор
  15 10:58  08.10.17

  До коментар #14 от "Morgoth":

  Не си ли чел/а статии за изследване на размера при които е даден средния размер според собствениците и според лекар, който им ги е измервал. Имаше зависимост, че колкото по-големи си ги изкарват сами, толкова по-малки от средния размер се оказват в действителност. От там може да направим едно предположение, че тези със 20-те см всичките най-вероятно са около 10 (или по-надолу) в реалността. Но при средна дълбочина на бялата жена от 8-14 см мисля, че за повечето мъже задоволяването и не е проблем. За тези под този размер бих препоръчал да търсят азиатки.
 • Хареса ми
  Отговор
  16 11:12  08.10.17
  Готина тема ! Браво Вени!
 • Пешо
  Отговор
  17 12:24  08.10.17
  Вени, Вени, само се чудиш кви да ги препишеш от някъде. Напиши и за жените с плитки "хралупи", защото има и такива,на които и 10 см им е болезнено да им влезе и микропенисчетата ще са им по мярка
 • Бай Колю
  Отговор
  18 12:39  08.10.17
  Ами ние с големите боздугани нали сме за туй ,да вършим работата и на тези с малките като на прегоряла овца цицката.
 • Бат Мишо
  Отговор
  19 13:39  08.10.17
  размера НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.... и преди да одъртея и ся 100 долара са си 100 долара
 • Двуцевка с много патроне
  Отговор
  20 14:13  08.10.17
  Колко ще да е дълъг и където и да го завирате никога не забравяйте за клитора -това е тайната за неспирните фонтани ;)

  Коментиран от #21

 • Факт
  Отговор
  21 15:17  08.10.17

  До коментар #20 от "Двуцевка с много патроне":

  Браво!!! Там е магията ...
 • Чичо Митко
  Отговор
  22 17:06  08.10.17
  Ей, много сте завистливи бре... 99% от вас от години не са стъпвали на луксозно заведение, освен ако не смятате кварталното кафе и селския хоремаг за заведения. Или поради липса на точки висите на едно малко по цяла нощ и бройкате мацките. Да, ама мацките (въпреки и в огромната си част тъпи селски пръчки), взеха че нахитряха, и гладките им мозъчета станаха като калкулаторите на НАСА, от пръв поглед преценяват кой е "качествен" от към кинти, и кой не. Затова по нощите се връщате с празни ръце, по 4-5 селтака в некоя 30 годишна "наточена кочина" към родните си места, и по пътя си разпилявате мозъците у некое дърво... щот' сте от некачествените ! Поне с 95% от вас мога да се обзаложа, че ако влезем заедно в нощно заведение, аз пръв ще си тръгна с мацка...не за пари, и нищо че съм на 62 год. Капиш ?! :-)

  Коментиран от #34

 • Доброжелател
  Отговор
  23 18:18  08.10.17
  Чичо Митко , сигурно си човек с класа и възможности , но имаш голям недостатък - самохвалство !!! Не търси одобрение и харесване ! Ти си знаеш кой си и какво... Иначе личи си , че си мъжкар ...Изразяваш си мнението без цензура и притеснение ! Бъди жив и здрав !
 • 24 19:22  08.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай Шиле
  Отговор
  25 19:26  08.10.17
  Защо Бай Този още не е коментирал?
 • Радо
  Отговор
  26 19:45  08.10.17
  Ами не мога да отговоря на нито един от деветте въпроса!
 • 27 21:45  08.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 28 21:49  08.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кибик
  Отговор
  29 22:22  08.10.17
  Не съм си го мерил на дължина, но мисля че е средностатистически. Всички жени с които съм бил обаче го намират за доста дебел и казват че това е по-важно от дължината.
 • варунг
  Отговор
  30 22:30  08.10.17
  пичове не е важна дължината, а дебелината. мацките искат не да влиза да се гъне вътре а да изпълва ложата, ся добре е да има поне 15-16 дължина
 • tixo73
  Отговор
  31 22:54  08.10.17
  ми аз съм с 15-16 санта,ама съм доволен! винаги става и басма не цепа на младо и старо.. и нема оплаквания засега..
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  32 03:08  09.10.17

  До коментар #2 от "Ами аз":

  аз знам какво е ама виж колко завист има и малки балкански дренки аз ти писах плюсче
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  33 03:08  09.10.17

  До коментар #2 от "Ами аз":

  аз знам какво е ама виж колко завист има и малки балкански дренки аз ти писах плюсче
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  34 03:22  09.10.17

  До коментар #22 от "Чичо Митко":

  какъв сладкудумен си ама само пред 20 годишни младежи чичо митко хахахах ей я кажи като си легнеш с 18 или 20 годишно момиче и се съблечеш до нея как изглеждаш а и как изглежда едно 20 г или 30 г момче 18 и 20 годишни се лъжат лесно я излъжи 30 годишна и да имаш да вземаш че 30 годишна е кочина няма да те коментирам повече че не заслужаваш

  Коментиран от #42

 • 35 05:51  09.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 36 06:45  09.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бивш шеф
  Отговор
  37 09:14  09.10.17
  Като бях директор ми казваха - "Ох колко ти е голям другарю директор" ?? А сега ме питат какъв е този фъстък между краката ти??
 • гуньо простия
  Отговор
  38 09:56  09.10.17
  Как, пък една жена не каза "Като кофа съм широка отдолу". Всяка вика малък ти е?.
 • въпрозтче
  Отговор
  39 10:08  09.10.17
  А защо не се повдига въпроса за малките ц.ци, което си еднозначно с малките пениси! 70-80 % от българките са си с копчета, което е доста гадно!
 • Ахахх. ...хаа
  Отговор
  40 10:12  09.10.17
  Комплексарчетата с микрото се активираха...
 • Fenix
  Отговор
  41 10:24  09.10.17
  Абе много ви порастнаха работите, и в тоя случай буквално. Колегите тука с 21 см, ма що не станете порно актьори, бе, смешки?
 • Зоро
  Отговор
  42 10:42  09.10.17

  До коментар #34 от "Vasik Atanasova":

  Васик, става въпрос за коли, не за жени, 30 годишна кола или е кочина или е антика, но по-вероятно първото. Иначе нямам нищо против 30 годишните жени, а познавам доста 50 годишни, които могат да сложат в малкия си джоб много 20 годишни. Много мъдрост има в думите на чичо Митко. :)
 • Чичо Чарли
  Отговор
  43 11:53  09.10.17
  Ако някоя спомене че идва малък веднага сменете дупката. Да видим кон боб яде ли...

 • Курдо Коленко
  Отговор
  44 11:57  09.10.17
  Я па се чудим се у кой крачол да го провесим!
 • нътс
  Отговор
  45 12:35  09.10.17
  Жена при сексолог: - Докторе, един мъж не може да ме задоволи. - Пробвай с двама. - И двама не могат. - Тогава с трима. - Пак не става. - С десет пробвай при това положение! - И с десет съм пробвала, пак не става. - Но вие сте феномен! - Феномен?! Точно така - феномен, а не к*рва, както говори цялото село...
 • 46 13:25  05.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • С малък
  Отговор
  47 14:19  17.06.18
  Моя е 11 см в ерекция. Като изключим едно гадже от студентските ми години, не мога да си намеря жена,която да харесва малки.

Напиши коментар:


Публикувай