1 322 1

Притча: До къде водят добрите намерения

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

Един уважаван човек си вървял спокойно по пътя към града. Неочаквано, срещнал озлобен пияница, който го нагрубил, откраднал му парите и накрая го заплашил, че ще разкаже на войниците, че самият той е бил нападнат от него.
Човекът отначало се уплашил и възмутил, но след като виждал в какво състояние е пияният, решил, че най-добре да не се занимава с него и да си продължи по пътя.
Не дълго след тази случка се разчуло, че пияницата извършил изключително тежко престъпление. Той бил презрян от всички хора в града, в който живял, и по-късно бил осъден на смърт.
Ограбеният човек усетил дълбоко съжаление, след като разбрал за случилото се.
"Жалко, че тогава не поисках пияният да бъде задържан и наказан", помислил си той. "Това щеше да го спре да върши още по-лоши неща. Аз имах добри намерения и си мислех, че му правя добро, но всъщност излиза, че съм се отказал не да го накажа, а да го спася."Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Христофор Рептил Демократофф
    Отговор
    1 23:10  06.10.17
    Преди Демокрацията, всеки квартал имаше комшийки, които дежуряха на 2 смени - дневна-нощна! Тея баби-клюкарки бяха доноснички към ДС и спасиха бая народ! Можеха да преброят комарите в лятна нощ, а най-наблюдателните знаеха и точната бройка на звездите! Всички си биеха жените и децата, а ако някой пропуснеше му се правеше забележка! Еххх, златната ера на добрите намерения...

Напиши коментар:


Публикувай